Δώσε προσοχή στα 5 tips όταν βρίσκεσαι στο LinkedIn!

Ημ/νία: 14 Ιουλίου 2016 | by Πρόδρομος Μελετιάδης

0

Όσο το δίκτυο σου στο LinkedIn μεγαλώνει, η συχνότητα των αιτημάτων σύνδεσης θα αυξάνεται εξίσου. Έχει σχέση με τον νόμο της έλξης – Όσα περισσότερα likes έχεις, τόσα πιο πολλά έλκεις…

Όταν αναπτύσσεσαι όμως δημιουργείται η ανάγκη να καθαρίσεις το παλιό και το “άχρηστο”.

Έτσι οι περισσότεροι χρήστες στο LinkedIn γυρίζουν πλέον στην ποιότητα παρά στην ποσότητα, δηλαδή δεν τους ενδιαφέρει να έχουν πολλούς χρήστες, αλλά σχετικούς με την αξία του δικτύου τους.

Ενώ μπορεί να φαίνεται ως πλεονέκτημα ότι έχεις μεγάλο δίκτυο, στην ουσία είναι καλύτερα όταν έχεις τόσο μεγάλο δίκτυο όσο το μέγεθος της αλληλεπίδρασης μαζί τους.

Linkedin-Intro_765x0_80

Κοιτάξτε μερικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε για να μην μειωθεί το κοινωνικό σας κεφάλαιο εντός του δικτύου σας.

#1: Δεν απαντάς στα e-mail του δικτύου σου

#2: Προσπαθείς να πουλήσεις το προϊόν σου αμέσως μόλις συνδεθείς με κάποιον

#3: Μπλέκεις τις πολιτικές πεποιθήσεις σου με συζητήσεις για την επιχείρηση σου

#4: Σχολιάζεις ή κάνεις like σε ανάρμοστες δημοσιεύσεις άλλων (όπως πχ. Τι ωραίο κοστούμι είναι αυτό που φοράς). Υπάρχουν άλλες πλατφόρμες που μπορείς να κάνεις τέτοια σχόλια, βλ. Facebook, Instagram.

#5: Μην μιλάς μόνο για τον εαυτό σου και προσπάθησε να δώσεις αξία στο δίκτυο σου μιλώντας για αυτούς ή δημιουργώντας διασυνδέσεις μεταξύ τους.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης και Καινοτομίας σε διάφορα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ. Το όραμα του είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσω μιας ουσιαστικότερης επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων συνδυάζοντας τις γνώσεις που απέκτησε σπουδάζοντας Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ και συνεχίζει να αποκτά σε τομείς κοινωνικής ψυχολογίας κ.α. Είναι υπέρμαχος της χρήσης της συγχρονής τεχνολογίας και του digital marketing σε όλα τα επίπεδα δράσης social media , blogs, internet. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιδείξουν ηγετική συμπεριφορά και να επιτύχουν σε ότι αναλαμβάνουν αρκεί να έχουν συγκεκριμένο όραμα, να ακολουθούν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, να είναι ακέραιοι.Πήγαινε με πάνω ↑