Lawspot.gr: H πρώτη ανοιχτή διαδικτυακή πλατφόρμα νομικής πληροφόρησης

Ημ/νία: 12 Ιανουαρίου 2016 | by Δήμητρα Κατερέλου

0

Ζούμε σε μία εποχή κατά την οποία το διαδίκτυο έχει αλλάξει ριζικά. Από πολλές απόψεις, η δραματική αυτή αλλαγή συμβολίζεται από την ανερχόμενη επανάσταση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media). Οι ιστοσελίδες των social media έχουν κατακλύσει την φαντασία χιλιάδων πολιτών του κυβερνοχώρου, γνωστών και ως netizens. Διαρκώς όλο και περισσότεροι χρήστες συνωστίζονται σε διάφορα γνωστά και νέα sites μέσων δικτύωσης, απλά για να παραθέσουν τον δικό τους τρόπο σκέψης, τις δικές τους απόψεις και προοπτικές, ή ακόμα και να αλληλεπιδράσουν με άλλα άτομα, όπως φίλους, γνωστούς, συναδέλφους.

Εν τούτοις, η ανάδειξη τόσο των social media, όσο του Internet και της τεχνολογίας γενικότερα, επέδειξε πολλά και περίπλοκα νομικά θέματα που σχετίζονται με αυτά. Εδώ λοιπόν έρχεται να μας λύσει τα χέρια το Lawspot, η πρώτη ανοιχτή διαδικτυακή πλατφόρμα νομικής πληροφόρησης στη χώρα μας με εξειδίκευση σε θέματα τεχνολογίας, Internet και Social Media. Το Lawspot προσφέρει σε όλους τους πολίτες άμεση πρόσβαση στη νομοθεσία, απλά διατυπωμένες πληροφορίες για τα νομικά ζητήματα της καθημερινότητας και τη δυνατότητα εύρεσης σχετικών δικηγόρων. Ταυτόχρονα, παρέχει στους δικηγόρους εργαλεία νομικής έρευνας, καθώς και ένα οργανωμένο περιβάλλον για την επαγγελματική προβολή και επικοινωνία με τους πολίτες ενώ έχει ως στόχο να ψηφιοποιήσει ολόκληρη τη νομοθεσία από την καταβολή του ελληνικού κράτους, να την προσφέρει ελεύθερα σε πολίτες και δικηγόρους και να ενισχύσει τη διαφάνεια και το νομοθετικό έλεγχο.

lawspot

Η ομάδα πίσω από το Lawspot είναι οι δικηγόροι Μανόλης Μανασσάκης, με εμπειρία στη Google, τη Silicon Valley και το Stanford, και Βασίλης Καρκατζούνης, με ειδίκευση στο δίκαιο νέων τεχνολογιών, αναλαμβάνοντας το νομικό περιεχόμενο και την προβολή. Υπεύθυνοι για την τεχνική πλευρά είναι ο Θωμάς Μηνίτσιος, με συνεργασίες με οργανισμούς όπως η Intel και η NASA, και ο Στράτος Καρκατζούνης, με εμπειρία στο project management στους τομείς της τεχνολογίας και ενέργειας.

Για ερωτήσεις ή περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μανόλη Μανασσάκη στο manolis@lawspot.gr ή στο +1 917 969 9707.

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑