Αλλάζει τα φωτογραφικά δεδομένα το Facebook με το Live Photos!

Ημ/νία: 24 Δεκεμβρίου 2015 | by Δήμητρα Κατερέλου

0

Να αλλάξει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα θέλει το Facebook με ένα σημαντικό update που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Οι χρήστες σύντομα – κάποιοι μπορούν και ήδη – θα δώσουν ζωή, κυριολεκτικά, στις εικόνες του.

Πιο αναλυτικά, το Facebook πρόκειται να διαθέσει στους χρήστες του την υπηρεσία Live Photos, όπου θα τους επιτρέπει να δημιουργούν μια εικόνα που θυμίζει…GIF! Η διαδικασία έχει ώς εξής: ο χρήστης θα ανεβάζει μια φωτογραφία με τη γνωστή διαδικασία, και λίγο πριν την κοινοποιήσει θα του εμφανίζεται μια περιγραφή με τίτλο “Live”, όπου θα μετατρέπει την εικόνα σε ένα micro video του 1,5’’ το οποίο θα συνοδεύεται και από ήχο! Από τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί η ανάρτηση, στο feed του χρήστη θα φαίνεται σαν στατική εικόνα όμως το Facebook, αφού προσάρμοσε καταλλήλως το UI της εφαρμογής, θα εμφανίζεται επάνω στην εικόνα η διευκρίνηση Live Photo, όπου πατώντας παρατεταμένα επάνω της ο χρήστης θα μπορεί να δει το τελικό αποτέλεσμα. Όταν θα απομακρύνει το δάκτυλο του από την εικόνα, αυτή θα μετατρέπεται ξανά σε στατική.

Η νέα υπηρεσία θα αφορά αρχικά χρήστες με συσκευές iOS 9, με αυτούς που διαθέτουν συσκευές iPhone 6s και iPhone 6s Plus να έχουν ήδη πρόσβαση σε αυτήν μιας και αποτελεί ούτως η άλλως χαρακτηριστικό της συσκευής τους.

Πηγή: thenextweb.com, techcrunch.com

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑