Twitter: δυνατότητα autoplay στα βίντεo

Ημ/νία: 17 Ιουνίου 2015 | by Δήμητρα Κατερέλου

0

Τη δυνατότητα αυτόματης αναπαραγωγής παρουσίασε το Twitter για τα videos, τα Vines και τα αρχεία GIFs, κατά το scrolling, ευελπιστώντας ότι θα βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών του.

Μέσω του autoplay, ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει απευθείας το περιεχόμενο των multimedia αρχείων, χωρίς να χάνει τη ροή των tweets στο feed ενώ κατά την προβολή του βίντεο, πατώντας πάνω του ενεργοποιείται ο ήχος του και το βίντεο αποκτά expanded view. Επιπλέον, αν ο χρήστης κρατάει την συσκευή του σε landscape προβολή, ο ήχος του βίντεο ενεργοποιείται αμέσως και το βίντεο προβάλλεται σε full screen.

Προς αποφυγή χρεώσεων από τα δεδομένα Internet των χρηστών, το Twitter ενημερώνει ότι μπορεί να απενεργοποιηθεί το autoplay και να επιλεχθεί η επιλογή click-to-play, ώστε οι χρήστες να νιώθουν περισσότερη ασφάλεια σε περίπτωση που δεν βρίσκονται συνδεδεμένοι σε κάποιο Wi-Fi δίκτυο. Στο Help Center υπάρχουν όλες οι σχετικές οδηγίες ρύθμισης.

Το Twitter ξεκινά τη διάθεση του autoplay για iOS συσκευές καθώς και την website έκδοση του κοινωνικού δικτύου (twitter.com) ενώ παράλληλα, προετοιμάζει την αλλαγή και για τις Android συσκευές.

Πηγή: Official Twitter Blog

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑