5 λόγοι που η χρήση του Facebook αλλάζει

Ημ/νία: 15 Απριλίου 2015 | by Δήμητρα Κατερέλου

0

Είναι γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από την έναρξη του Facebook. Όπως είναι αναμενόμενο, η χρήση των χρηστών αλλάζει με τον καιρό, καθώς πλέον υπάρχουν πολλά εναλλακτικά κοινωνικά δίκτυα.

Ποιες είναι όμως σήμερα οι τάσεις στην συμπεριφορά των χρηστών;

1. Διαφοροποιούνται οι συμπεριφορές

Κανένας πλέον δεν βλέπει το Facebook σαν μονόδρομο. Κοινωνικά δίκτυα όπως το Instagram και το WhatsApp προσελκύουν κόσμο όπου επιλέγουν να μοιράσουν εκεί τις φωτογραφίες τους ή να κάνουν chat αντίστοιχα. Οι χρήστες όμως, δεν εγκαταλείπουν το Facebook, γεγονός που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

2. Το Facebook γεμίζει…τον χρόνο μας

Το Facebook έχει τους καλύτερους χρόνους παραμονής μεταξύ των κοινωνικών δικτύων, με το 56% των ενεργών χρηστών, να το επισκέπτονται περισσότερο από μια φορά την ημέρα. Την ίδια στιγμή, οι μισοί από τους ενεργούς χρήστες λένε ότι βρίσκονται στα κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να γεμίσουν το χρόνο τους. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι, ένας σεβαστός αριθμός χρηστών Facebook το επισκέπτονται για να αποσπάσουν την προσοχή τους ή για να διασκεδάσουν, ή απλά, επειδή τους έχει γίνει συνήθεια.

3. Facebookers: κολλημένοι με το “Like”

Το Facebook έχει γίνει πλέον το μέρος όπου αυτό που κάνουμε κατά κόρον είναι “like” και σχολιασμό στα posts των άλλων χρηστών, παρά να αναρτούμε δικό μας υλικό.

4. Οι έφηβοι δεν είναι οι μεγαλύτεροι fans του Facebook

Σύμφωνα με έρευνα, οι έφηβοι θεωρούν ότι το Facebook έχει καταντήσει βαρετό. Επιπλέον, οι έφηβοι είναι απίθανο να αναφέρουν ότι περνούν λιγότερο χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα σε σχέση με το παρελθόν. Επομένως, ναι μεν παραμένουν “social animals”, απλά το Facebook δεν είναι το social network που… τους ιντριγκάρει!

5. Mobile rules

Απ’ ότι φαίνεται, η χρήση του Facebook γίνεται περισσότερο μέσω υπολογιστών και laptops παρά μέσω κινητών συσκευών. Οι τάσεις όμως που επικρατούν είναι αρκετά σαφείς: κάθε τρίμηνο, ου υπολογιστές βιώνουν μια πτώση σε αντίθεση με τα κινητά που συνεχίζουν να έχουν ανοδική πορεία. Ο συνδυασμός χρήσης smartphone και πλοήγησης στο web μέσω αυτών, αυξάνεται ολοένα και περισσότερο προμηνύοντας ότι τα ποσοστά χρήσης του Facebook από κινητές συσκευές θα αυξηθούν.

Πηγή: globalwebindex.net

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον ΑρθρογράφοΠήγαινε με πάνω ↑