Βίντεο 360 μοιρών στο YouTube για να μη χάνετε ούτε στιγμιότυπο!

Ημ/νία: 14 Μαρτίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η τεχνολογία προχωρά καθημερινά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε εντυπωσιακά πράγματα, όπως για παράδειγμα μια φωτογραφία ή ένα βίντεο 360 μοιρών. Μια συσκευή είναι ικανή να αποτυπώσει όλο το γύρω περιβάλλον της, με την ομάδα του YouTube να ανακοινώνει πως το δημοφιλές Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης απέκτησε υποστήριξη για βίντεο 360 μοιρών!

YouTube 360 degrees video

Αυτή τη στιγμή, η υποστήριξη τέτοιου είδους βίντεο πραγματοποιείται μονάχα μέσω της εφαρμογής YouTube για Android κινητές συσκευές και μέσω του Google Chrome για υπολογιστές. Σύντομα θα ακολουθήσει η υποστήριξη περισσότερων εφαρμογών και συσκευών.

Αυτό που κατάφερε η ομάδα του YouTube είναι η παρακολούθηση των βίντεο 360 μοιρών να γίνεται με χρήση ενός εικονιδίου στο πάνω αριστερό μέρος του βίντεο, το οποίο επιτρέπει την κίνηση προς τις κατευθύνσεις αριστερά, δεξιά, πάνω και κάτω, κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα βίντεο με πολλαπλές λήψεις το νέο YouTube πείραμα!

Η ομάδα του YouTube συνεργάζεται με διάφορες εταιρίες τεχνολογίας για να καταφέρει να εμπλουτίσει τη συλλογή του με βίντεο 360 μοιρών, με τις κάμερες Bublcam, Giroptic’s 360cam, IC Real Tech’s Allie, Kodak’s SP360 και RICOH THETA, να είναι συμβατές αυτή τη στιγμή.

Ακολουθεί ένα βίντεο 360 μοιρών, το οποίο μπορείτε να προβάλετε σωστά με χρήση του Google Chrome ή ανοίγοντας το στην Android εφαρμογή του YouTube.

Πηγή: YouTube Creator

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑