Σύντομα όλα τα tweets θα είναι αναζητήσιμα μέσω Google!

Ημ/νία: 6 Φεβρουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Πόσα tweets πιστεύετε ότι ευρετηριοποιεί αυτή τη στιγμή το Google; Ελάχιστα, σύμφωνα με μία έρευνα της Stone Temple Consulting, η οποία έδειξε πως πρέπει κάποιος Twitter χρήστης να έχει πάνω από 1 εκατ. followers για να συμπεριληφθούν κάποια από τα tweets του στα αποτελέσματα της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης.

twitter google

Νέα συμφωνία μεταξύ των Twitter και Google, σύμφωνα με το Bloomberg, αναμένεται σύντομα να δώσει πρόσβαση στη μηχανή αναζήτησης σε όλα τα tweets του Κοινωνικού Δικτύου, έτσι ώστε να τα ευρετηριοποιεί σε ζωντανό χρόνο και να είναι σχεδόν άμεσα αναζητήσιμα.

Η κίνηση αυτή είναι μία win-win κατάσταση για τις δύο εταιρείες, αφού από τη μία η Google αναμένεται να προσθέσει ακόμη περισσότερο περιεχόμενο στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της, ενώ από την άλλη το Twitter θα αποκτήσει περισσότερους επισκέπτες, κάποιοι από τους οποίους ίσως γίνουν και εγγεγραμμένοι χρήστες του, καθώς και μεγαλύτερη προβολή των διαφημίσεων του.

Παρόμοια συμφωνία των δύο επιχειρήσεων υπήρξε στο παρελθόν μεταξύ των ετών 2009 και 2011, με τον τότε Γενικό Διευθυντή του Κοινωνικού Δικτύου, Ali Rowghani, να μην ανανεώνει ποτέ τη συνεργασία.

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.Πήγαινε με πάνω ↑