Worldcam: Αναζητήστε Instagram φωτογραφίες δίνοντας τοποθεσία

Ημ/νία: 27 Σεπτεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Στο συγκεκριμένο οδηγό θα ασχοληθούμε με ένα αγαπημένο μου εργαλείο, το Worldcam. Όπως θα διαβάσατε και στον τίτλο, το Worldcam βοηθά στην αναζήτηση Instagram φωτογραφιών βάσει συγκεκριμένης τοποθεσίας/περιοχής.

Worldcam search instagram photos

Η χρήση του εργαλείου είναι πολύ απλή, καθώς όπως θα δείτε από την αρχική σελίδα επικεντρώνεται μονάχα στα βασικά. Αναγνωρίζοντας την πόλη του χρήστη, το Worldcam προτείνει αμέσως τις δημοφιλέστερες περιοχές για γρήγορη αναζήτηση, καθώς και δημοφιλείς περιοχές σε όλο τον κόσμο.

worldcam

Στο κέντρο της σελίδας υπάρχουν δύο πλαίσια. Ο χρήστης ξεκινά πρώτα με το δεύτερο πλαίσιο, δίνοντας το όνομα οποιασδήποτε πόλης στον κόσμο, και συνεχίζει με το πρώτο πλαίσιο στο οποίο δίνει το όνομα της περιοχής της οποίας θέλει να αναζητήσει Instagram φωτογραφίες.

Η υπηρεσία Worldcam κάνει χρήση των περιοχών του Foursquare, οπότε καταλαβαίνετε πως οι περιοχές σε μία πόλη μπορούν να είναι από παραλίες και πάρκα, μέχρι καφετέρια και μπαρ. Υπάρχει τεράστια ποικιλία. Αν πρόκειται για ελληνικές τοποθεσίες, χρησιμοποιήστε ελληνικά για αναζήτηση των περιοχών.

Στη σελίδα με τα αποτελέσματα των φωτογραφιών, μπορείτε αμέσως να δείτε τις φωτογραφίες σε πλήρες μέγεθος ή να κάνετε κλικ σε αυτές για να μεταφερθείτε στη σελίδα τους στο Instagram.

Για να πάρετε μια ιδέα από τη χρήση του Worldcam, στο παρελθόν το έχω χρησιμοποιήσει δύο φορές για να δημιουργήσω τα δύο εξής αφιερώματα:

Οι 10 καλύτερες παραλίες του κόσμου μέσα από το Instagram! [2014]
Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας μέσα από το Instagram!

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑