Το Twitter αφαιρεί πλέον φωτογραφίες και βίντεο μετά από θάνατο χρήστη

Ημ/νία: 21 Αυγούστου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Με το θάνατο του γνωστού ηθοποιού Robin Williams, η κόρη του, Zelda Williams, δέχτηκε μεγάλη επίθεση από συγκεκριμένους χρήστες του Twitter, οι οποίοι την ώθησαν στη διαγραφή του προφίλ της και την έξοδο της από το Κοινωνικό Δίκτυο των 140 χαρακτήρων. Μεγάλο μέρος της επίθεσης αφορούσε την αποστολή επεξεργασμένων φωτογραφιών του Robin Williams σχετικά με το θάνατο του.

twitter death

Η δημοσιότητα που πήρε το προηγούμενο θέμα έκανε την ομάδα του Twitter να επανεξετάσει την πολιτική στις φωτογραφίες και τα βίντεο των αποθανόντων χρηστών. Πιο συγκεκριμένα, πλέον η οικογένεια ή τα εξουσιοδοτημένα άτομα ενός αποθανόντος χρήστη μπορούν να στέλνουν email στο privacy@twitter.com ζητώντας την αφαίρεση φωτογραφιών και βίντεο του χρήστη.

Τέλος, το Twitter θα εξετάζει κάθε περίπτωση αιτήματος για αφαίρεση οπτικού περιεχομένου, καθώς μπορεί λόγω δημόσιου συμφέροντος ή άλλων λόγων να μη μπορεί να ικανοποιεί όλα τα αιτήματα.

Πηγή: The Next Web

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑