Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή των Facebook βίντεο

Ημ/νία: 19 Αυγούστου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Από τότε που το Facebook ενεργοποίησε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στη web έκδοση και στις mobile εφαρμογές του, τα βίντεο τα οποία εμφανίζονται στην αρχική σελίδα μας έχουν αυξηθεί, ή καλύτερα έχουν γίνει πλέον αντιληπτά. Αν, μάλιστα, κάνουμε κλικ και αναπαράγουμε ένα ή δύο από αυτά, τότε σύμφωνα με την ταξινόμηση των βίντεο, μελλοντικά θα λάβουμε ακόμη περισσότερα.

facebook auto play videos

Από προεπιλογή, όλοι οι χρήστες έχουν ενεργοποιημένη την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο, ενώ στις κινητές συσκευές ίσως υπάρχουν και χρεώσεις δεδομένων, με την επιλογή για αναπαραγωγή μονάχα μέσω WiFi να είναι υπαρκτή.

Ας δούμε αναλυτικά στη συνέχεια πώς μπορούμε να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη αναπαραγωγή των Facebook βίντεο σε υπολογιστές και σε Android συσκευές.

Απενεργοποίηση της αυτόματης αναπαραγωγής Facebook βίντεο σε υπολογιστή

facebook how to disabe autoplay videos

Στις ρυθμίσεις κάθε λογαριασμού έχει προστεθεί πλέον η επιλογή «Βίντεο», η οποία περιέχει μονάχα τη ρύθμιση για ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της αυτόματης αναπαραγωγής.

Για να μην χρονοτριβείτε, κάντε κλικ στον προηγούμενο σύνδεσμο και ρυθμίστε τη μοναδική επιλογή ως «Όχι».

Απενεργοποίηση της αυτόματης αναπαραγωγής Facebook βίντεο σε Android

facebook how to disabe auto-play videos on android

1) Ανοίξτε τη Facebook εφαρμογή και κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού.

2) Κάντε κλικ στην επιλογή «Ρυθμίσεις εφαρμογής».

facebook how to disabe auto-play videos on android

3) Κάντε κλικ στην επιλογή «Αυτόματη έναρξη βίντεο».

4) Στο νέο πλαίσιο, κάντε κλικ στην επιλογή «Όχι».

Τέλος, σε iOS συσκευές, η επιλογή για απενεργοποίηση της αυτόματης έναρξης βίντεο βρίσκεται στις ρυθμίσεις του iOS, επιλέγοντας τη Facebook εφαρμογή, στη συνέχεια πάλι ρυθμίσεις και τέλος την επιλογή για αυτόματη έναρξη. Δυστυχώς, δεν έχω κάποια iOS εφαρμογή για προσθήκη εικόνων με τη διαδικασία.

Ετικέτες: , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.Πήγαινε με πάνω ↑