23 εκατ. Twitter χρήστες είναι bots και θεωρούνται ως ενεργοί!

Ημ/νία: 12 Αυγούστου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Στα οικονομικά αποτελέσματα του 2ου τριμήνου του 2014 το Τwitter ανακοίνωσε πως το επισκέπτονται ενεργά και μηνιαία 271 εκατ. χρήστες. Από ένα νέο έγγραφο, το οποίο περιέχει διευκρινίσεις των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων, γίνεται αντιληπτό πως ο προηγούμενος αριθμός δεν αναφέρεται μονάχα σε ανθρώπους, αλλά και σε bots.

twitter bot

Πιο συγκεκριμένα, το 8.5% των ενεργών μηνιαία χρηστών του Twitter, δηλαδή περίπου 23 εκατ. χρήστες, χρησιμοποιούν τρίτες εφαρμογές για πρόσβαση στο Κοινωνικό Δίκτυο, οι οποίες στέλνουν αυτόματα αιτήματα προς τους servers, χωρίς κάποια ανθρώπινη κίνηση. Το Twitter τους θεωρεί ενεργούς χρήστες. Οι υπόλοιποι τους θεωρούμε bots.

Τέλος, συνολικά ένα 11% από τους ενεργούς μηνιαία χρήστες, δηλαδή περίπου 30 εκατ. χρήστες, χρησιμοποιούν τρίτες εφαρμογές, όπως το TweetDeck για παράδειγμα, με αποτέλεσμα να μη βλέπουν καθόλου διαφημίσεις. Αυτό το στοιχείο σίγουρα δεν αρέσει στους διαφημιστές, τους οποίους έχει ανάγκη το Twitter για απόκτηση περισσότερων εσόδων.

Πηγή: AllTwitter

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑