ΠΡΟΣΟΧΗ: Η απάτη του πολύχρωμου Facebook επέστρεψε!

Ημ/νία: 9 Αυγούστου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Μία απάτη η οποία έχει ταλαιπωρήσει αρκετούς Facebook χρήστες στο παρελθόν, επέστρεψε. Το όνομα αυτής, «Facebook Color Scam», σύμφωνα με την Cheetah Mobile.

facebook color change scam

Αν κάποια στιγμή είδατε την παρακάτω δημοσίευση, η οποία υπόσχεται μέσω του εργαλείου Facebook color changer την αλλαγή του Facebook σε διάφορα χρώματα, και κάνατε κλικ σε αυτή, τότε να σας πληροφορήσω πως πρόκειται για μία απάτη η οποία οδηγεί σε phishing site.

Facebook color changer

Το phishing site μπορεί να βλάψει τους χρήστες με δύο τρόπους. Πρώτον, κλέβοντας τα «Access Tokens» ενός χρήστη με την προβολή ενός βίντεο, κάτι το οποίο σημαίνει πως το site μπορεί να συνδεθεί με τους Facebook φίλους των χρηστών. Δεύτερον, αν οι χρήστες δε δουν το βίντεο, το site τους παροτρύνει σε κάποιο download. Αν οι χρήστες βρίσκονται σε pc, τότε οδηγούνται σε έναν player με πορνό περιεχόμενο, ενώ από Android οδηγούνται στην εγκατάσταση μιας εφαρμογής.

Αν τυχόν πέσατε θύμα της συγκεκριμένης απάτης, τότε αν ήσασταν μέσω pc θα πρέπει να αλλάξετε αμέσως Facebook κωδικό και να επισκεφθείτε τις εφαρμογές σας και να απεγκαταστήσετε το Facebook color changer. Αν πέσατε θύμα από κινητό, τότε αλλάξτε και πάλι τον κωδικό σας και εγκαταστήστε κάποιο antivirus για τον εντοπισμό του ιού στη συσκευή σας.

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑