Το internet.org δημιούργησε ομώνυμο app με δωρεάν πρόσβαση σε σημαντικές υπηρεσίες

Ημ/νία: 31 Ιουλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Περίπου το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε περιοχές όπου υπάρχει δυνατότητα για πρόσβαση στο ίντερνετ, όμως μονάχα το 30% συνδέεται online. Οι υπόλοιποι άνθρωποι είτε δε γνωρίζουν για το ίντερνετ, είτε δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν κάποιο πακέτο δεδομένων για να συνδεθούν.

Το internet.org, ο οργανισμός ο οποίος δημιουργήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο από το Facebook και άλλες έξι μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες, με σκοπό να φέρει το ίντερνετ κοντά σε 5 δισ. ανθρώπους χωρίς πρόσβαση, δημιούργησε την πρώτη του εφαρμογή.

internet.org app

Το internet.org app υπάρχει σε Android εφαρμογή, μέσα στην εφαρμογή του Facebook για Android, ενώ είναι προσβάσιμο και μέσω του site internet.org για κινητές συσκευές χαμηλού κόστους (featured phones).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Facebook εξαγοράζει την Pryte για χάρη του Internet.org

Ξεκινώντας από τη Ζάμπια, μια χώρα στα βόρεια της Νότιας Αφρικής, οι άνθρωποι εκεί θα μπορούν μέσω του internet.org app να συνδέονται δωρεάν στις εξής υπηρεσίες:

– AccuWeather
– Airtel
– eZeLibrary
– Facebook
– Facts for Life
– Google Search
– Go Zambia Jobs
– Kokoliko
– MAMA (Mobile Alliance for Maternal Action)
– Messenger (Facebook)
– Wikipedia
– WRAPP (Women’s Rights App)
– Zambia uReport

Η δωρεάν πρόσβαση υπάρχει χάρη στη συνεργασία του internet.org και της Airtel, ενός τοπικού τηλεπικοινωνιακού παρόχου, η οποία ευελπιστεί πως περισσότεροι συνδρομητές της θα αγοράσουν πακέτα δεδομένων χάρη στο internet.org app, για χρήση υπηρεσιών εκτός της εφαρμογής.

Για το υπόλοιπο 15% του παγκόσμιου πληθυσμού χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ, ο οργανισμός internet.org δοκιμάζει χρήση ιπτάμενων drones.

Πηγή: FB Newsroom

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑