Μπορούν 99 μέρες μακρυά από το Facebook να φέρουν την ευτυχία;

Ημ/νία: 12 Ιουλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ένα πείραμα το οποίο ξεκίνησε επίσημα στις 9 Ιουλίου του 2014, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του, καλεί όλους τους Facebook χρήστες να μείνουν μακρυά από το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο για 99 ημέρες, ώστε να αποδειχτεί κατά πόσο η ευτυχία τους εξαρτάται από τις δημοσιεύσεις που διαβάζουν/γράφουν, τα likes που κάνουν και από άλλες αντίστοιχες ενέργειες.

facebook 99 days of freedom

Με ονομασία 99 Days of Freedom, το πείραμα έρχεται ως απάντηση στην πρόσφατη διαρροή ενός Facebook πειράματος του 2012 το οποίο πραγματοποιήθηκε εν αγνοία των χρηστών.

Έχει αποδειχτεί πως κατά μέσο όρο οι χρήστες επισκέπτονται το Facebook καθημερινά για 17 λεπτά, κάτι το οποίο σημαίνει πως μία αποχή από αυτό για 99 ημέρες θα προσθέσει στους χρήστες 1683 λεπτά στον ελεύθερο χρόνο τους, ή αλλιώς 28 ώρες.

Αυτή τη στιγμή, έχουν γραφτεί πάνω από 9.611 άνθρωποι στο πείραμα. Αν θέλετε κι εσείς να πάρετε μέρος, τότε θα πρέπει αρχικά να αλλάξετε την εικόνα προφίλ σας για να εμπνεύσετε περισσότερους να συμμετάσχουν, στη συνέχεια να συμπληρώσετε όνομα και email, και τέλος να μη χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook ούτε για 1 δευτερόλεπτο τις επόμενες 99 ημέρες.

Ενώ θα βρίσκεστε σε αποχή, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε ανώνυμα κάποια ερωτηματολόγια τα οποία θα λάβετε στο email σας μετά από 33, 66 και 99 ημέρες, έτσι ώστε το πείραμα να καταλήξει σε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.

Μπορείτε να αντέξετε και να ζήσετε χωρίς το Facebook για 99 ημέρες;

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑