Διαπρέπει στο Instagram Marketing το ΙΚΕΑ με site μέσα στην εφαρμογή!

Ημ/νία: 1 Ιουλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το ΙΚΕΑ κατάφερε να διαπρέψει στο Instagram Marketing, δημιουργώντας το πρώτο παράδειγμα «site» μέσα στη δημοφιλή social εφαρμογή, το οποίο είναι ορατό μονάχα από κινητές συσκευές.

instagram PS 2014 ikea

Όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα του ΙΚΕΑ ήθελε να προωθήσει τη νέα συλλογή PS 2014 στη Ρωσία με ελάχιστο έως μηδαμινό κόστος. Για να το πετύχει αυτό, η ομάδα σκέφτηκε το Instagram ως λύση και η υλοποίηση της ιδέας της άφησε πολλούς με ανοικτό το στόμα.

Αν επισκεφθείτε τον Instagram λογαριασμό Ikea_PS_2014 μέσα από κινητή συσκευή, τότε θα διαπιστώσετε πως στο προφίλ του λογαριασμού οι εικόνες σχηματίζουν τον κατάλογο της συλλογής PS 2014 του ΙΚΕΑ.

Κάθε εικόνα αντιστοιχεί σε μια κατηγορία προϊόντων και προβάλλει άλλα αντικείμενα, το καθένα από τα οποία έχει το δικό του Instagram λογαριασμό και έχει γίνει tag στη φωτογραφία. Με τον τρόπο αυτό, ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί εύκολα στα προϊόντα τα οποία τον ενδιαφέρουν και να καταλήξει σε αυτό που επιθυμεί να αγοράσει.

Το ΙΚΕΑ κατευθύνει τους χρήστες στις περιγραφές των εικόνων, λέγοντας τους είτε να επιλέξουν κάποιο tag προϊόντος της φωτογραφίας, είτε δίνοντας συνδέσμους από το site του για το προϊόν της κάθε εικόνας.

Τέλος, εφόσον κάθε προϊόν έχει το δικό του προφίλ, οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες με προϊόντα του ΙΚΕΑ στο Instagram και να προσθέτουν με tag το προφίλ του κάθε προϊόντος. Με τον τρόπο αυτό, ένας πιθανός αγοραστής ενός προϊόντος μπορεί να δει το προϊόν να χρησιμοποιείται από άλλους χρήστες σε διάφορους χώρους.

Για όσους δεν έχετε Instagram λογαριασμό για να ελέγξετε τα παραπάνω, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Πηγή: We Are Social Media

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑