Ο χάρτης We Feel δείχνει τη διάθεση των Twitter χρηστών σε όλο τον κόσμο

Ημ/νία: 2 Ιουνίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Υπάρχουν αρκετές έρευνες οι οποίες προσπάθησαν να διατυπώσουν τη συναισθηματική κατάσταση, ή αλλιώς τη διάθεση, των χρηστών του Twitter. Έχοντας στην πλειοψηφία του δημόσιο περιεχόμενο, το Twitter είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για ανάλυση περιεχομένου.

we feel twitter project

Το project We Feel πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη, ο οποίος χωρίζεται σε 3 μέρη. Το πρώτο μέρος αφορά τα διάφορα συναισθήματα (χαρά, έκπληξη, φόβος κλπ), το δεύτερο μέρος τη χρονική διάρκεια και το τρίτο μέρος την τοποθεσία.

Επιλέγοντας κανείς την τοποθεσία και τη χρονική διάρκεια που επιθυμεί, μπορεί να δει τη διάθεση των Twitter χρηστών κατανεμημένη σε συνολικά ποσοστά ή ακόμη και σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.

Το project μπορεί και αναλύει μονάχα tweets στα Αγγλικά, οπότε αν επιλέξετε την Ελλάδα θα δείτε ανάλυση σε πολύ λιγότερα tweets απ’ότι θα περιμένατε.

Πηγή: AllTwitter

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.Πήγαινε με πάνω ↑