Όλες οι εξαγορές και συγχωνεύσεις του Facebook έως 04/2014 [Infographic]

Ημ/νία: 27 Μαΐου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Μία εταιρία αξίας πολλών δισ. δολαρίων, όπως το Facebook, η οποία υπάρχει για πάνω από 10 χρόνια και μας απασχολεί τα τελευταία από αυτά, ίσως να μην είχε καταφέρει να απασχολεί κάθε μήνα πάνω από 1,28 δισ. χρήστες, αν δεν είχε προχωρήσει σε μια σειρά από εξαγορές και συγχωνεύσεις.

facebook dollars

Γνωρίζετε πως η πρώτη εταιρία την οποία εξαγόρασε το Facebook ήταν την 1η Ιουλίου του 2007 η Parakey, η οποία είχε δημιουργήσει μία πλατφόρμα και ένα σετ από εφαρμογές για συγχώνευση του περιβάλλοντος των σταθερών υπολογιστών με το διαδίκτυο; Έχει χαρακτηριστεί και ως λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο διαδίκτυο. Το ποσό που δαπανήθηκε τότε είναι ακόμη άγνωστο.

Έκτοτε, έχουν γίνει άλλες 45 εξαγορές από το Facebook, με τις σημαντικότερες από αυτές να είναι των Instagram, WhatsApp και Oculus VR. Στη συνέχεια ακολουθεί ένα Infographic με όλες τις εξαγορές και συγχωνεύσεις του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου, με τις ημερομηνίες και τα ποσά τα οποία δαπανήθηκαν.

(Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα και ξανά κλικ σε αυτή στη νέα καρτέλα για μεγέθυνση)

Facebook mergers and acquisitions infographic

Πηγή: Pin

Ετικέτες: , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑