Το Instagram είναι ο βασιλιάς των Social Media στο engagement [έρευνα]

Ημ/νία: 9 Μαΐου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Αν βλέπετε τα tweets σας να μη δέχονται retweets και replies, και τα Facebook posts των σελίδων σας να μη δέχονται likes, σχόλια και κοινοποιήσεις, μάθετε πως δεν έχετε μονάχα εσείς πρόβλημα. Έρευνα της Forrester σε επτά Κοινωνικά Δίκτυα κατέληξε στο συμπέρασμα πως το engagement στα έξι από αυτά είναι κάτω του 0,1%!

Πάνω από 3 εκατ. αντιδράσεις χρηστών σε πάνω από 2.500 brand posts, έδειξαν πως για κάθε 1 εκατ. Facebook fans το κάθε post δέχεται περίπου 700 likes, σχόλια και κοινοποιήσεις, ενώ για κάθε 1 εκατ. Twitter followers το κάθε tweets δέχεται περίπου 300 replies και retweets.

Το Κοινωνικό Δίκτυο που ξεχώρισε είναι το Instagram, του οποίου το engament είναι κατά 58 φορές μεγαλύτερο από αυτό του Facebook και κατά 120 φορές μεγαλύτερο από αυτό του Twitter.

Instagram is the king of social engagement

Μάλιστα, χαρακτηριστικό παράδειγμα της έρευνας είναι ένα συγκεκριμένο post του Red Bull σε Facebook και Instagram. Αν και οι Facebook fans του Red Bull είναι πάνω από 43 εκατ., ένα βίντεο κατάφερε να κερδίσει 2.600 likes στις 8 Μαρτίου. Το αντίστοιχο βίντεο στο Instagram κατάφερε να κερδίσει πάνω από 36.000 likes, έχοντας 1,34 εκατ. followers.

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑