Νέοι τρόποι ανάκτησης ενός Twitter κωδικού και καλύτερη ασφάλεια λογαριασμού

Ημ/νία: 9 Μαΐου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Είναι σύνηθες φαινόμενο οι χρήστες να ξεχνούν τον κωδικό πρόσβασης των Social Media λογαριασμών τους, αφού είναι πλέον αρκετοί και δε συνιστάται η χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης σε όλα τα sites.

twitter reset password

Αν ένας χρήστης ξεχάσει τον κωδικό του λογαριασμού του στο Twitter, αυτή τη στιγμή μπορεί μονάχα να τον επανακτήσει με χρήση του email του οποίου έχει δηλώσει. Σύντομα, η σελίδα ανάκτησης ενός Twitter κωδικού θα περιέχει και χρήση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου του χρήστη για αποστολή ενός κωδικού επιβεβαίωσης μέσω SMS. Η πρόσβαση στο email είναι πιο εύκολο να χαθεί σε σύγκριση με την πρόσβαση στο κινητό τηλέφωνο.

twitter verify indentity

Θέλοντας να ενισχύσει την ασφάλεια των λογαριασμών του, το Twitter θα ελέγχει από εδώ και στο εξής διάφορες παραμέτρους κατά τη σύνδεση ενός χρήστη σε κάποιο λογαριασμό. Αν για παράδειγμα ένας χρήστης συνδέεται συνεχώς από Αθήνα και ξαφνικά συνδεθεί από Αμερική, τότε το Twitter θα το θεωρήσει ύποπτο και θα του εμφανίσει ένα πλαίσιο για να απαντήσει μια προσωπική ερώτηση, όπως π.χ. τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, για να συνεχίσει. Επίσης, ένα email θα σταλεί στο χρήστη για ενημέρωση σχετικά με την ύποπτη σύνδεση.

Πηγή: Twitter Blog

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑