Αλλάξτε αμέσως κωδικό στα εξής Κοινωνικά Δίκτυα που επηρεάστηκαν από το Heartbleed Bug

Ημ/νία: 11 Απριλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε μία νέα ιδιαίτερα κρίσιμη ευπάθεια ασφαλείας στο OpenSSL, μία υλοποίηση ανοικτού κώδικα που χρησιμοποιείται στα 2/3 περίπου των web servers, η οποία άφησε εκτεθειμένες αρκετές υπηρεσίες, μεταξύ αυτών και κάποια Social Media. Το «Heartbleed», όπως το ονομάζουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές οι οποίοι το ανακάλυψαν, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων κωδικών πρόσβασηςστοιχείων πιστωτικών καρτών και e-mails.

Heartbleed bug social media

Το Mashable κυκλοφόρησε μία λίστα με τα sites τα οποία επηρεάστηκαν από το Heartbleed bug, και καθώς εμείς ασχολούμαστε με τα Social Media, πάμε να δούμε σε ποια sites απαιτείται να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό σας για να είστε προστατευμένοι.

Facebook: Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, είναι αβέβαιο αν το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο επηρεάστηκε από το Heartbleed bug, όμως η ομάδα του συνιστά στους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης.

Instagram: Φαίνεται πως στην περίπτωση αυτή το Heartbleed bug επηρέασε το Instagram, στο οποίο δεν υπάρχουν ενδείξεις πως υπήρξε παραβίαση των δεδομένων των χρηστών, όμως η ομάδα του συνιστά στους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης.

LinkedIn: Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, το επαγγελματικό Κοινωνικό Δίκτυο δεν επηρεάστηκε από το Heartbleed bug, επομένως οι χρήστες δεν είναι απαραίτητο να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης.

Pinterest: Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, το Pinterest επηρεάστηκε από το Heartbleed bug και έστειλε email σε συγκεκριμένους χρήστες ώστε να αλλάξουν τον κωδικό τους. Για καλό και για κακό, αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης ακόμη και αν δε δεχτείτε email.

Twitter: Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, φαίνεται πως το Twitter δεν επηρεάστηκε από το Heartbleed bug, αν και κυκλοφόρησε ένα patch για την επίλυση του. Είναι στη δική σας κρίση αν θέλετε να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης.

Tumblr: Φαίνεται πως το Tumblr επηρεάστηκε από το Heartbleed bug και καλό είναι οι χρήστες να αλλάξουν αμέσως τους κωδικούς πρόσβασης.

Foursquare: Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, το Foursquare επηρεάστηκε από το Heartbleed bug, κυκλοφόρησε patch για την αντιμετώπιση του και συνιστά σε όλους τους χρήστες να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης.

Google+: Η Google ανακοίνωσε πως οι υπηρεσίες της επηρεάστηκαν από το Heartbleed bug και συνιστά σε όλους τους χρήστες να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης.

YouTube: Η Google ανακοίνωσε πως οι υπηρεσίες της επηρεάστηκαν από το Heartbleed bug και συνιστά σε όλους τους χρήστες να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης.

Γενικά, αν χρησιμοποιείτε το ίδιο username και τον ίδιο κωδικό σε πολλά sites, καλό θα ήταν να τον αλλάξετε ακόμη και αν ένα site δεν επηρεάστηκε από το Heartbleed bug. Για να διαλέξετε έναν ισχυρό κωδικό, ακολουθήστε τα συγκεκριμένα βήματα.

Υ.Γ. Η εικόνα προέρχεται από το Mashable.

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑