Το Facebook εξαναγκάζει τους Android και iOS χρήστες να εγκαταστήσουν το Messenger για chat!

Ημ/νία: 10 Απριλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook μας έχει συνηθίσει σε κινήσεις οι οποίες φέρνουν γκρίνια, καθώς ο Mark Zuckerberg και η παρέα του έχουν κάνει κατανοητό πως το Κοινωνικό Δίκτυο αλλάζει χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών του. Έτσι και αυτή τη φορά, μαθαίνουμε για μία αλλαγή η οποία δε θα αρέσει σε πολλούς. Οι εφαρμογές του Facebook για Android και iOS σύντομα θα πάψουν να υποστηρίζουν τη δυνατότητα για chat, με τους χρήστες να αναγκάζονται να εγκαταστήσουν το Facebook Messenger, διαθέσιμο επίσης για Android και iOS.

facebook mobile chat only with messenger

Η κίνηση αυτή είναι καθαρά προωθητική και ωθεί τους χρήστες να χρησιμοποιούν δύο εφαρμογές για ολοκληρωμένη εμπειρία, αφού πριν αρκούσε η κύρια εφαρμογή για πλοήγηση και chat. Ήδη, κάποιοι χρήστες στην Ευρώπη δέχτηκαν μηνύματα πως η λειτουργία chat θα πάψει να υποστηρίζεται από την κύρια εφαρμογή και έχουν περιθώριο περίπου δύο εβδομάδες για να εγκαταστήσουν το Messenger και να είναι έτοιμοι για τη μετάβαση.

facebook mobile chat only with messenger

Όπως θα καταλάβατε, με την εγκατάσταση της κύριας εφαρμογής και του Messenger, η επιλογή για τα μηνύματα στην κύρια εφαρμογή θα ανοίγει την εφαρμογή Messenger, κάτι το οποίο συμβαίνει ήδη για όσους χρησιμοποιούν και τις δύο εφαρμογές.

Σύμφωνα με το TechCrunch, οι μόνοι τρόποι για να ξεφύγει κανείς να χρησιμοποιήσει το Messenger app είναι είτε να έχει κάποιο low end smartphone το οποίο δεν υποστηρίζει το Messenger, είτε να χρησιμοποιήσει τη mobile έκδοση του Facebook (όχι κάποια εφαρμογή), είτε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Paper.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεφωνικές κλήσεις μέσω ίντερνετ και για το Facebook Messenger!

Μπορεί η κίνηση αυτή να μας ξάφνιασε όλους, παρόλα αυτά ο Mark Zuckerberg είχε δηλώσει το Νοέμβριο πως αυτό επρόκειτο να συμβεί σύντομα.

Το Messenger app φαίνεται πως θα μείνει για πολύ καιρό ακόμα, αφού το Facebook το υπολογίζει και στηρίζει σε αυτό ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας των χρηστών από κινητές συσκευές, παρά την εξαγορά του WhatsApp και την προσμονή όλων για συνεργασία της εφαρμογής με τις εφαρμογές του Κοινωνικού Δικτύου.

Υ.Γ. Οι εικόνες προέρχονται από το Mashable.

Πηγή: Digital Life

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.Πήγαινε με πάνω ↑