Το Facebook βρίσκεται σε δοκιμές για καλύτερη κατανόηση των ρυθμίσεων ιδιωτικότητας

Ημ/νία: 9 Απριλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Είδαμε πως το Facebook αντιμετωπίζει στα πολύ σοβαρά την ασφάλεια των χρηστών του, αφού μέσα στο 2013 δαπάνησε 1,5 εκατ. δολάρια για θέματα ασφαλείας που εντόπισαν διάφοροι ερευνητές. Ένα άλλο επίσης σημαντικό ζήτημα είναι η ιδιωτικότητα των χρηστών, μιας και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι χρήστες που πιστεύουν πως οι ρυθμίσεις ιδιωτικότητας του Facebook αλλάζουν πολύ συχνά και νιώθουν μπερδεμένοι με αυτές.

facebook privacy dinosaur

Όπως ανακοίνωσε το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο, έχουν ξεκινήσει διάφορες δοκιμές για την καλύτερη κατανόηση των ρυθμίσεων ιδιωτικότητας. Μία από αυτές είναι η εμφάνιση ενός μπλε δεινοσαύρου, όπως βλέπετε στην εικόνα παραπάνω, ο οποίος ενημερώνει τους χρήστες οι οποίοι δεν έχουν αλλάξει εδώ και κάποιον καιρό το κοινό των δημοσιεύσεων τους, έτσι ώστε να ρυθμίσουν το κατάλληλο κοινό για τις επόμενες.

facebook tests privacy settings

Μία άλλη δοκιμή πραγματοποιείται στις iOS συσκευές και φέρνει την επιλογή του κοινού κατά τη δημιουργία μιας δημοσίευσης στο πάνω μέρος. Επίσης, στην προσπάθεια για καλύτερη κατανόηση των επιλογών του κοινού μιας δημοσίευσης, το Facebook προσθέτει μια μικρή περιγραφή σε κάθε επιλογή στη web έκδοση του.

Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε πως το κοινό της φωτογραφίας εξώφυλλο (cover) είναι πάντοτε δημόσιο προς προβολή και δεν αλλάζει. Μία νέα επιλογή που δοκιμάζεται, είναι η απόκρυψη των παλαιών cover φωτογραφιών από τους μη φίλους του χρήστη. Η τωρινή cover φωτογραφία παραμένει δημόσια προς προβολή.

Τέλος, το Facebook πραγματοποιεί καθημερινά 80 τρισ. ελέγχους ιδιωτικότητας, έτσι ώστε οι δημοσιεύσεις να φτάνουν στο κοινό το οποίο ορίζουν οι χρήστες. Επίσης, καθημερινά διεξάγονται περίπου 4.000 έρευνες σε 27 γλώσσες, ώστε οι χρήστες να καταθέτουν τις απόψεις τους σχετικά με την ιδιωτικότητα και τυχόν αλλαγές που έχει να προτείνει το Facebook.

Πηγές: Mashable, AllFacebook

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑