Το Twitter δοκιμάζει νέα εμφάνιση για τα προφίλ, κάτι σε συνδυασμό Facebook και Pinterest

Ημ/νία: 11 Φεβρουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Πρόσφατα, το Twitter έκανε ένα γενικό redesign, με το σύνολο των ελληνικών προφίλ να το έχουν δεχθεί. Σήμερα, μαθαίνουμε μέσα από αποκλειστικότητα του Mashable, πως το Twitter δοκιμάζει νέα εμφάνιση στη σελίδα των προφίλ των χρηστών. Με μία πρόταση: Το νέο Twitter προφίλ θυμίζει συνδυασμό Facebook και Pinterest!

twitter new web profile design

Όπως παρατηρείτε κι εσείς από την παραπάνω εικόνα, η εικόνα προφίλ είναι μεγαλύτερη και βρίσκεται στο αριστερό μέρος της οθόνης, κάτω από μία μεγάλη φωτογραφία εξώφυλλο (cover). Όπως ακριβώς και στο Facebook. Οι πληροφορίες του χρήστη βρίσκονται επίσης στο αριστερό μέρος, κάτω από την εικόνα προφίλ όπως συνηθίζεται, με τις υπόλοιπες λειτουργίες να ακολουθούν (ποιους χρήστες να ακολουθήσεις, trends). Όλα τα νούμερα των tweets, followers, following κλπ, βρίσκονται στα δεξιά της εικόνας προφίλ και κάτω από τη φωτογραφία εξώφυλλο, μία σημαντική αλλαγή.

Όσον αφορά το περιεχόμενο ενός χρήστη, tweets και retweets, εμφανίζονται με έναν τρόπο όμοιο του Pinterest. Σαν να είναι pins, το ένα δίπλα από το άλλο και από κάτω περισσότερα. Επίσης, φαίνεται πως υπάρχει και διαφορά στο μέγεθος γραμματοσειράς των tweets, καθώς το retweet στην παραπάνω εικόνα περιέχει μικρότερη γραμματοσειρά από τα υπόλοιπα tweets. Ίσως παίζει ρόλο ο αριθμός των χαρακτήρων ενός tweet και όσο περισσότεροι είναι αυτοί, τόσο μικρότερο είναι το tweet, σύμφωνα με την παρακάτω εικόνα.

twitter new web profile design

Οι χρήστες του Twitter έχουν συνηθίσει την απλότητα η οποία κυριαρχεί σε αυτό, κάτι το οποίο δε συμβαίνει με το redesign των προφίλ το οποίο δοκιμάζεται. Αναμένουμε τις αντιδράσεις των χρηστών.

Τέλος, όσον αφορά τη διάθεση των νέων Twitter προφίλ, δε γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες, όμως γνωρίζουμε πως μπορεί να πάρει αρκετό καιρό, αν κρίνουμε από τις δοκιμές του Facebook και του δικού του redesign της Αρχικής Σελίδας (News Feed).

Πηγή: Mashable

Ετικέτες: , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑