LinkedIn | Νέα υπηρεσία δημιουργεί ευκαιρίες για εθελοντές επαγγελματίες

Ημ/νία: 16 Ιανουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Για ένα επαγγελματικό Κοινωνικό Δίκτυο όπως το LinkedIn, η εθελοντική εργασία κρίνεται σημαντικός παράγοντας. Ήδη, υπάρχουν διάφορες λειτουργίες ώστε οι χρήστες να μπορούν να προσθέτουν στο προφίλ τους είτε εθελοντική εργασία την οποία έχουν προσφέρει, είτε εθελοντική εργασία την οποία θα ήθελαν μελλοντικά να προσφέρουν. Αυτό που έλειπε από το LinkedIn, ήταν ο εύκολος τρόπος σύνδεσης των εθελοντών με τους διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κάτι το οποίο ανακοινώθηκε με ονομασία The LinkedIn Volunteer Marketplace.

LinkedIn Volunteer Marketplace

Μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη σελίδα του Κοινωνικού Δικτύου, όσοι επαγγελματίες θέλουν να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό μπορούν να αναζητήσουν διάφορες ευκαιρίες και να κάνουν αίτηση, όπως θα έκαναν για οποιαδήποτε θέση εργασίας. Μάλιστα, για να βοηθήσει το LinkedIn τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, το κόστος δημιουργίας μιας εθελοντικής θέσης ανέρχεται στο 10% του κόστους μιας οποιαδήποτε άλλης θέσης εργασίας.

Εκτός από την αναζήτηση, οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν την εθελοντική τους δράση και να την προσθέσουν στο προφίλ τους, καθώς επίσης να ενημερωθούν και για διάφορα νέα γύρω από τον εθελοντισμό.

Όπως αναμένεται να αποδειχθεί, η κίνηση αυτή είναι πολύ σημαντική για τους χρήστες του LinkedIn, καθώς οι εθελοντές δεν είναι λίγοι στο Κοινωνικό Δίκτυο και τέτοιου είδους χρήστες απολαμβάνουν διάφορα οφέλη, όπως για παράδειγμα το αυξημένο ποσοστό πρόσληψης 27% για μία θέση εργασίας, έναντι όσων δεν είναι εθελοντές.

Πηγή: LinkedIn Blog

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑