Facebook | Με ποιον τρόπο προσπαθεί να αποσπάσει πληροφορίες των χρηστών;

Ημ/νία: 31 Δεκεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook είναι πονηρό. Πολύ πονηρό. Καθώς υπάρχουν χρήστες οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει όλες τις πληροφορίες του λογαριασμού τους, το Facebook βομβαρδίζει συνεχώς τους χρήστες αυτούς με μηνύματα για συμπλήρωση των προσωπικών πληροφοριών τους. Αυτή η κίνηση είναι όμως κάπως απρόσωπη και στο δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο γνωρίζουμε πως οι «φίλοι» παίζουν σπουδαίο ρόλο, ακόμα και στις διαφημίσεις, γι’αυτό και το Facebook αποφάσισε να προσεγγίσει το θέμα με ένα διαφορετικό τρόπο.

facebook personal information

Στις πληροφορίες κάθε FB προφίλ ή αλλιώς στο About, πλέον υπάρχουν οι διάφορες επιλογές «Ζητήστε…». Εισάγοντας ένα προσωπικό μήνυμα, μπορείτε να ζητήσετε συγκεκριμένες πληροφορίες από τους «φίλους» σας, όπως το email, τη δουλειά τους, τους τόπους διαμονής και καταγωγής κλπ, εφόσον οι ίδιοι δεν τα έχουν συμπληρώσει.

Το θέμα είναι όμως το εξής: Οι χρήστες οι οποίοι έχουν επιλέξει να μην κοινοποιήσουν προσωπικές πληροφορίες τους -μερικοί ακόμη και το πραγματικό ονοματεπώνυμο τους- το έχουν κάνει συνειδητά και σίγουρα δε θα θέλουν κάποιον ακόμη, πέραν του Facebook, να τους ζητά τις προσωπικές πληροφορίες τους.

Πηγή: AllFacebook

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑