Social Media | Τελικά πού βρίσκονται οι νέοι και πού οι ηλικιωμένοι;

Ημ/νία: 4 Δεκεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Έρευνες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από την εταιρία comScore, δείχνουν ξεκάθαρα πώς κατανέμονται οι ηλικίες στα Social Media και τελικά πού βρίσκονται οι νέοι και πού οι ηλικιωμένοι χρήστες. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τα Κοινωνικά Δίκτυα να μπορέσουν να προσεγγίσουν τη νέα γενιά, καθώς είναι αυτή με την περισσότερη ώρα ενασχόλησης και φυσικά με την περισσότερη αλληλεπίδραση.

social media comscore age study usa desktop

Όπως θα δεις και στο παραπάνω γράφημα το οποίο αφορά το μήνα Οκτώβριο του 2013 και τους χρήστες οι οποίοι συνδέονται μέσω υπολογιστή στην Αμερική, είναι ξεκάθαρο πως το Twitter είναι το Κοινωνικό Δίκτυο των νέων, το LinkedIn των ηλικιωμένων, ενώ το Facebook εξαπλώνεται σε όλες τις ηλικίες. Επίσης, μέσα από το διάγραμμα φαίνεται πως οι χρήστες ηλικίας 25-34 ετών, είναι αυτοί με την περισσότερη ενασχόληση στα Social Media.

social media comscore age study worldwide desktop

Τέλος, αν δούμε τα αντίστοιχα νούμερα σε παγκόσμιο επίπεδο, φαίνεται πως και πάλι τον πρώτο λόγο στις νεαρές ηλικίες 15-24 ετών έχει το Twitter, όμως στις επόμενες ηλικίες χάνει τη μάχη από το LinkedIn κυρίως και ύστερα από το Facebook.

Πηγή: AllTwitter

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑