Το Social Media spam αυξήθηκε κατά 355% το πρώτο εξάμηνο του 2013

Ημ/νία: 1 Οκτωβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Μέσα στους πρώτους 6 μήνες του 2013, έρευνα της Nexgate απέδειξε ότι ένας Social Media λογαριασμός δέχεται πλέον spam αυξημένο κατά 355% σε σχέση με πριν. Οι spammers πλέον αφήνουν σιγά σιγά το email και κάνουν μετάβαση στα Social Media, καθώς εκεί το κοινό που εκτίθεται στο spam αυξάνεται κατά πολύ περισσότερο.

social media spam

Πιο συγκεκριμένα, το 5% των social media εφαρμογών έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να παραπλανήσουν τους χρήστες και να διαμοιράσουν spam μηνύματα με το λογαριασμό τους. Επίσης, ψεύτικοι λογαριασμοί δημιουργούνται για να μοιράζουν spam περιεχόμενο με γοργούς ρυθμούς, αφού 5 στους 7 νέους λογαριασμούς είναι spam.

Τα Facebook και YouTube είναι τα κυρίαρχα Κοινωνικά Δίκτυα στο spam περιεχόμενο, με την αναλογία σε σχέση με τα υπόλοιπα Κοινωνικά Δίκτυα να είναι 100 spam μηνύματα προς 1! Επίσης, το Facebook είναι πρώτο στις phising επιθέσεις κατά 4 φορές περισσότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα Κοινωνικά Δίκτυα και το YouTube διαθέτει το πιο spam περιεχόμενο κατά 5 φορές σε σχέση με τα υπόλοιπα Κοινωνικά Δίκτυα.

Διαβάστε την έρευνα για περισσότερες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το Social Media spam ή αλλιώς Social spam.

Πηγή: Mashable

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑