LinkedIn: Μήνυση για email hacking και η επίσημη απάντηση

Ημ/νία: 23 Σεπτεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το LinkedIn δέχτηκε μήνυση από ομάδα χρηστών του στην Αμερική, η οποία αναφέρει πως το επαγγελματικό Κοινωνικό Δίκτυο απέκτησε πρόσβαση στα email των χρηστών και έκανε χρήση της λίστας των επαφών για προωθητικούς σκοπούς. Επίσης, η μήνυση αναφέρει πως το LinkedIn έπραξε τα προηγούμενα με χρήση της ταυτότητας των χρηστών και καθώς μιλάμε για μάρκετινγκ ενέργειες, τα «θύματα» ζητούν να επιστραφούν τα όποια έσοδα είχε το Κοινωνικό Δίκτυο από τις συγκεκριμένες ενέργειες.

linkedin-customers-say-company-hacked-their-e-mail-address-books

Η επίσημη απάντηση δεν άργησε να έρθει. Το LinkedIn αρνείται όλες τις κατηγορίες τις οποίες του έχουν προσάψει, αναφέροντας πως υπάρχει παραπληροφόρηση. Συγκεκριμένα, ο Ανώτερος Διευθυντής για τα δικαστηριακά θέματα, Blake Lawit, δήλωσε:

– Δεν αποκτάμε πρόσβαση στον email λογαριασμό σας χωρίς την άδειά σας. Οι ισχυρισμοί ότι εμείς έχουμε χακάρει λογαριασμούς των μελών είναι ψευδείς.

– Δεν πρόκειται να σας εξαπατήσουμε ποτέ, «προσποιώντας ότι είμαστε εσείς», για πρόσβαση στο λογαριασμό email σας.

– Ποτέ δεν στέλνουμε μηνύματα ή προσκλήσεις για εγγραφή στο LinkedIn εκ μέρους σας σε κανέναν, εκτός αν μας έχετε δώσει την άδεια να το πράξουμε.

Αναμένουμε τη δικαστική απόφαση για τη δίκη Perkins v. LinkedIn Corp., 13-cv-04303, U.S. District Court, Northern District of California.

Πηγές: Bloomberg, LinkedIn Blog

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑