Facebook: Αλλάζει εμφάνιση για χάρη του iOS 7

Ημ/νία: 19 Σεπτεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η έλευση του iOS 7 για τους κατόχους Apple συσκευών χθες το βράδυ, ήταν η αιτία για να δούμε μία ανανεωμένη Facebook εφαρμογή. Όπως ανακοίνωσε το δημοφιλές Κοινωνικό Δίκτυο, οι χρήστες με iPhone ή iPod Touch και εκδόσεις iOS 5, 6 και 7, μπορούν να αποκτήσουν το ανανεωμένο Facebook app. Οι κάτοχοι iPad συσκευών μένουν προς το παρόν με την παλιά εμφάνιση.

new facebook app for ios 7

Η μεγαλύτερη αλλαγή, όπως θα παρατηρήσεις στην παραπάνω εικόνα, είναι η προσθήκη της μπάρας στο κάτω μέρος της εφαρμογής. Η μπάρα αυτή περιέχει 5 εικονίδια, τα οποία στέλνουν το χρήστη στην Αρχική Σελίδα (News Feed), στα Αιτήματα Φιλίας (Requests), στα Μηνύματα (Messages), στις Ειδοποιήσεις (Notifications) και σε ένα μενού με την ονομασία Περισσότερα (More). Το μενού αυτό υπήρχε στο αριστερό μέρος της εφαρμογής, πριν δεχτεί τώρα τη νέα του θέση, και επιτρέπει στο χρήστη να δει περισσότερες λειτουργίες, όπως τις Εκδηλώσεις, τα Groups, το Timeline κλπ.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ: Twitter: Νέο update φέρνει μεγαλύτερη ενσωμάτωση στο iOS 7

Τέλος, η εφαρμογή μπορεί και κρατάει διάφορες στιγμές του χρήστη, ενώ εκείνος κάνει πλοήγηση. Τι εννοώ με αυτό: Ο χρήστης μπορεί να έχει ξεκινήσει να πληκτρολογεί ένα σχόλιο, να το αφήσει για να δει για παράδειγμα μία εκδήλωση που τον ενδιαφέρει και να γυρίσει πίσω να ολοκληρώσει το σχόλιο, χωρίς να χρειαστεί να το ξεκινήσει από την αρχή. Σέρνοντας το δάχτυλο από τα αριστερά προς τα δεξιά, ο χρήστης μπορεί να επιστρέφει σε προηγούμενες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα από τις λεπτομέρειες μιας δημοσίευσης στην Αρχική Σελίδα.

Πηγή: Facebook Newsroom

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑