Twitter: Ένα πανέξυπνο τρολάρισμα στην κυκλοφορία του GTA V

Ημ/νία: 18 Σεπτεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η 17η Σεπτεμβρίου ήταν η ημέρα κυκλοφορίας του δημοφιλές παιχνιδιού Grand Theft Auto V (GTA V). Πολύς ντόρος και μεγάλη ανυπομονησία από πάρα πολλούς gamers, κάτι το οποίο θέλησε να εκμεταλλευτεί ένας ανταγωνιστής του παιχνιδιού, το Saints Row. Πώς; Επινοώντας ίσως το μεγαλύτερο τρολάρισμα που έχει γίνει στο Twitter.

Όπως ήταν αναμενόμενο, εκείνη την ημέρα πολλοί gamers θα κατέφευγαν στο Twitter για να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις γύρω από την κυκλοφορία του GTA V, στο αντίστοιχο hashtag #GTAV. Προς έκπληξη πολλών όμως, ένα promoted hashtag με την ονομασία #GATV (πρόσεξε τα δύο μεσαία γράμματα) έκανε την εμφάνιση του την ημέρα αυτή, κερδίζοντας τα κλικ, καθώς οι χρήστες νόμιζαν ότι αφορά το Grand Theft Auto V και δεν παρατηρούσαν τον αναγραμματισμό.

Twitter trolling of gta v

Τελικώς, το promoted hashtag προήλθε από την ομάδα του παιχνιδιού Saints Row, η οποία προώθησε εκείνη την ημέρα ένα πακέτο νέων χαρακτηριστικών για έναν από τους κεντρικούς χαρακτήρες του παιχνιδιού, τον Johnny Gat. Ήταν μία έξυπνη κίνηση σίγουρα, αλλά απέφερε και καρπούς; Διότι ένα promoted hashtag λέγεται ότι κοστίζει γύρω στα 200.000 δολάρια, σύμφωνα με το Mashable. Αυτό το ξέρει μονάχα η ομάδα πίσω από το πιο επικό τρολάρισμα του Twitter.

Πηγή: Mashable

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑