Facebook: Πώς μπορούμε να ελέγξουμε ποιος μπορεί να δει τις δημοσιεύσεις της σελίδας μας;

Ημ/νία: 19 Σεπτεμβρίου 2013 | by Βασίλειος Α. Γκόγκογλου

0

Ο σκοπός των στοχευμένων δημοσιεύσεων στο Facebook είναι διττός. Από τη μία μπορούμε να αποφύγουμε άτομα και επαφές που δεν επιθυμούμε να είναι αποδέκτες των posts που κάνουμε και από την άλλη μπορούμε με μεγαλύτερη μεθοδικότητα να προσελκύσουμε το κοινό που μας ενδιαφέρει.

Για εταιρίες και επιχειρήσεις,  το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού μέσα από το σωστό χειρισμό και επεξεργασία των ρυθμίσεων που προσφέρονται από τη σελίδα του facebook μπορούν να εστιάζουν σε συγκεκριμένο πελατολόγιο που θα τους αποφέρει και τα ανάλογα κέρδη.

Πώς όμως μπορούμε να ελέγξουμε ποιος μπορεί να δει τις δημοσιεύσεις της σελίδας μας;

Αυτό είναι εφικτό με δύο τρόπους: Μπορούμε είτε να περιορίσουμε το κοινό της δημοσίευσης ώστε να είναι ορατό από ορισμένα μόνο άτομα είτε να προσθέσουμε κριτήρια στόχευσης για τις ενημερώσεις, γεγονός που θα συνδράμει σε μεγαλύτερη απήχηση.

Για να περιορίσετε ή να στοχεύσετε τις δημοσιεύσεις σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την αλλαγή του απορρήτου των δημοσιεύσεων στη Σελίδα σας:

  1. Στο πάνω μέρος της Σελίδας, πατήστε Επεξεργασία Σελίδας
  2. Επιλέξτε Επεξεργασία ρυθμίσεων
  3. Πατήστε Αλλαγή απορρήτου δημοσιεύσεων
  4. Επιλέξτε το κουτάκι δίπλα στην επιλογή Αλλαγή απορρήτου δημοσιεύσεων
  5. Πατήστε Αποθήκευση αλλαγών

Περιορίστε το κοινό της δημοσίευσής σας

Για να είναι η δημοσίευσή σας ορατή μόνο σε ορισμένα άτομα, πατήστε το αναπτυσσόμενο μενού Δημόσια  όταν γράφετε τη δημοσίευση και επιλέξτε Τοποθεσία/Γλώσσα. Πληκτρολογήστε τη χώρα ή τη γλώσσα όσων θέλετε να δουν τη δημοσίευση.

facebook target 1

 

Στοχεύστε τις δημοσιεύσεις σας

Αν θέλετε μόνο τα πιο σχετικά άτομα να βλέπουν τις δημοσιεύσεις της Σελίδας σας στις Ενημερώσεις τους, προσθέστε κριτήρια στόχευσης στις δημοσιεύσεις. Σε αντίθεση με τον περιορισμό του κοινού της Σελίδας σας, η προσθήκη κριτηρίων στόχευσης για τις Ενημερώσεις δεν επηρεάζει το ποιος μπορεί να δει τη δημοσίευση στη Σελίδα σας.

Για να προσθέσετε κριτήρια στόχευσης:

1. Προτού δημοσιεύσετε, πατήστε το facebook target 4  στο εργαλείο κοινοποίησης.

facebook target 2

2. Επιλέξτε ένα ή περισσότερα φίλτρα:

  • Φύλο
  • Προσωπική κατάσταση
  • Εκπαίδευση
  • Ενδιαφέρεται για
  • Ηλικία
  • Τοποθεσία
  • Γλώσσα

3. Πατήστε τις επιλογές στα δεξιά, για να επιλέξετε το κοινό στο οποίο θέλετε να στοχεύσετε τη δημοσίευσή σας.

facebook target 3

4. Μόλις προσθέσετε όλα τα φίλτρα που θέλετε, πατήστε Δημοσίευση.

Τέλος, όσο περισσότερα φίλτρα προσθέτετε, τόσο λιγότερα άτομα στοχεύετε. Κάθε δημοσίευση πρέπει να στοχεύει τουλάχιστον 20 άτομα.

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Για τους φίλους μου είμαι "κομπιουτεράκιας", για την οικογένεια "πάντα πολυάσχολος", εγώ δηλώνω απλά e^ipi+1=0. Τα social media είναι ο δικός μου κόσμος κι εκεί θα βρισκόμαστε στο εξής.



Πήγαινε με πάνω ↑