YouTube: Το Live Streaming διαθέσιμο στα κανάλια με πάνω από 100 subscribers

Ημ/νία: 6 Αυγούστου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Πολύ καλά νέα για τους κατόχους YouTube καναλιών! Η λειτουργία του Live Streaming, της δυνατότητας για ζωντανή μετάδοση βίντεο μέσω ενός καναλιού στο YouTube, είναι πλέον διαθέσιμη για κανάλια με πάνω από 100 subscribers. Προηγουμένως, η δυνατότητα αυτή προϋπέθετε το κανάλι να διαθέτει πάνω από 1000 subscribers.

youtube live streaming

Αν έχεις κανάλι με πάνω από 100 subscribers και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τότε μπορείς να δοκιμάσεις να ενεργοποιήσεις το Live Streaming μέσω της σελίδας «Δυνατότητες» (Features) και μέσω της επιλογής «Ενεργοποίηση» (εφόσον είναι διαθέσιμη), δίπλα από την επιλογή «Ζωντανές εκδηλώσεις» (Live events).

Εκτός όμως του Live Streaming, οι ιδιοκτήτες απλών καναλιών αποκτούν τρεις ακόμη λειτουργίες, οι οποίες προηγουμένως ήταν διαθέσιμες μονάχα για κανάλια συνεργάτες του YouTube. Πρώτον, τη δυνατότητα να ορίζουν οι ίδιοι ένα δικό τους thumbnail image (μικρογραφία εικόνας) ως προεπισκόπηση ενός βίντεο. Δεύτερον, να δημιουργούν annotations (σχόλια) μέσα στο βίντεο, τα οποία μπορούν να περιέχουν συνδέσμους οι οποίοι θα οδηγούν τους θεατές εκτός YouTube, σε sites όπως για παράδειγμα online καταστήματα. Τρίτον, να δημιουργούν playlists ως series, έτσι ώστε ένα βίντεο να οδηγεί στη συνέχεια αυτού ή και να προβάλει το προηγούμενο βίντεο, όταν ο χρήστης το επιλέγει μέσα από μία αναζήτηση.

Πηγή: YouTube Creator Blog

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑