Αποτελεί το προφίλ σου στα Social Media τροχοπέδη στην εύρεση εργασίας;

Ημ/νία: 5 Αυγούστου 2013 | by SMLifeGR

0

Delete your Facebook Account

Σε προηγούμενο άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν από 3 περίπου μήνες, παρουσιάστηκε μια έρευνα σχετικά με την επίδραση των social media στην καριέρα μας. Μέσα από την έρευνα προέκυψε πως  ένας στους δέκα υποψήφιους για μια θέση στην αγορά εργασίας, έχανε κάθε πιθανότητα λόγω της δραστηριότητας του σε  Social Media όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube μεταξύ άλλων.

Αντί λοιπόν να «αφήσουν» τα Social Media, αποφάσισαν να συνετιστούν. Πώς; Διαγράφοντας οποιαδήποτε δραστηριότητα ενδέχεται να βάλει τον υποψήφιο σε περιπέτειες.

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το  FindLaw.com, site που περιέχει πληροφορίες δικηγορικού ενδιαφέροντος, δείχνει πως το 74% των νέων ηλικίας 1834 έχουν διαγράψει posts, φωτογραφίες και σχόλια που μπορεί να προκαλέσουν αρνητικές αντιδράσεις στους μελλοντικούς εργοδότες. Το 82% έχει λάβει και… μέτρα ασφαλείας, επανεξετάζοντας τις ρυθμίσεις ασφαλείας στους Social Media λογαριασμούς τους.

facebook-your-photos-comments-delete

Το να διαγράψεις όμως μια άσεμνη φωτογραφία ή ένα προσβλητικό σχόλιο δεν αρκεί καθώς αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι κρυμμένη σε άλλα μέρη του Διαδικτύου.

Την επόμενη φορά που θα ανεβάσεις μια φωτογραφία, θα κάνεις ένα σχόλιο ή ένα post αναρωτήσου:

Είναι κάτι που θα ήθελες να δουν το μελλοντικό αφεντικό ή η μητέρα σου;
Είναι κάτι που θα ήθελες να υπάρχει για πάντα κάπου σε μια γωνιά του Διαδικτύου;

Αν η απάντησή σου είναι όχι τότε καλύτερα να μην πατήσεις το post/comment button ακόμη

Πηγή: Mashable

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Άρθρα τα οποία προέρχονται από όλη την ομάδα του Social Media Life, όπως guest άρθρα, δελτία τύπου νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, κλπ.



Πήγαινε με πάνω ↑