Πώς να δημιουργήσετε μία #Snapchat ιστορία: Οδηγός από την αρχή έως το τέλος

Ημ/νία: 25 Αυγούστου 2016 | by Πρόδρομος Μελετιάδης

0

Με το μέσο εύρος προσοχής να είναι μόλις 8,25 δευτερόλεπτα –τόσο σύντομη όσο η μνήμη ενός χρυσόψαρου- οι υπεύθυνοι του τμήματος μάρκετινγκ είναι επιφορτισμένοι με τη δημιουργία περιεχομένου που να είναι αρκετά ελκυστικό σε σημείο που να μπορεί να τραβήξει τη προσοχή των καταναλωτών.

Με αυτό κατά νου, το Snapchat γίνεται όλο και πιο ελκυστικό κανάλι για όλες τις εταιρίες που θέλουν να προσεγγίσουν τις ηλικίες από 18-34.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το περιεχόμενο του Snapchat μένει μόλις 24 ώρες. Ο περιορισμός αυτός βοηθά στο να τραβήξει την προσοχή του κοινού αναγκάζοντας όλες τις εταιρίες  να δημιουργούν ενδιαφέρον περιεχόμενο.

Πώς να δημιουργήσετε μια ιστορία Snapchat

Πριν τη μοιραστείτε

  1. Πειραματιστείτε
  2. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας

Θα χρειαστεί να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να δει τις ιστορίες σας.

Δημιουργώντας μία Snapchat ιστορία

  1. Τραβήξτε μια Snap φωτογραφία
untitled
      2. Προσαρμόστε τη Snap σας

Τώρα έρχεται το διασκεδαστικό κομμάτι: Αποφασίζοντας πως θέλετε να κάνετε την Snap ιστορία σας μοναδική.

1

Αφού τραβήξατε τη Snap σας, έχετε τις παρακάτω επιλογές:

  • Απορρίψτε την ιστορία σας πατώντας το εικονίδιο “X” στην επάνω αριστερή γωνία
  • Προσθέστε emojis, πατώντας το εικονίδιο του post-it, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα διασκεδαστικό εικονίδιο που να ταιριάζει  με το εμπορικό σας σήμα
  • Προσθέστε μια λεζάντα πατώντας πάνω στην εικόνα ή το βίντεο και πληκτρολογώντας στη γκρίζα γραμμή
  • Προσθέστε ένα φίλτρο σύροντας προς τα αριστερά τη Snap σας
3in1

Υπάρχουν περισσότερα φίλτρα για να διαλέξετε ανάλογα με το πού βρίσκεστε, ενώ κάνετε Snapping. Αυτές ονομάζονται Geofilters, και παρέχουν ένα άλλο στρώμα της εξατομίκευσης και της σύνδεσης με το τοπικό κοινό σας. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία, θα πρέπει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σας πρώτα, όπως φαίνεται παρακάτω.

Ρυθμίστε τη διάρκεια της ιστορίας σας χρησιμοποιώντας το εικονίδιο χρονομέτρου. Η μέγιστη διάρκεια ενός ατομικού Snap είναι 10 δευτερόλεπτα, ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε πολλαπλά Snaps για να τα προσθέσετε στην ιστορία σας έτσι ώστε να επιτευχθεί μια μεγαλύτερη επίδραση.

6

 

Μοιραστείτε τη Snap ιστορία σας κάνοντας κλικ στο μπλε βέλος.

7

Όταν δημοσιεύετε μία Snapchat ιστορία, ζει στο προφίλ σας για 24 ώρες, στη διάρκεια της οποίας οι θεατές μπορούν να το δουν όσες φορές θέλουν.

Καλή Snapο-διασκέδαση!

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης και Καινοτομίας σε διάφορα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ. Το όραμα του είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσω μιας ουσιαστικότερης επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων συνδυάζοντας τις γνώσεις που απέκτησε σπουδάζοντας Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ και συνεχίζει να αποκτά σε τομείς κοινωνικής ψυχολογίας κ.α. Είναι υπέρμαχος της χρήσης της συγχρονής τεχνολογίας και του digital marketing σε όλα τα επίπεδα δράσης social media , blogs, internet. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιδείξουν ηγετική συμπεριφορά και να επιτύχουν σε ότι αναλαμβάνουν αρκεί να έχουν συγκεκριμένο όραμα, να ακολουθούν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, να είναι ακέραιοι.



Πήγαινε με πάνω ↑