Βρεθήκαμε στο 3ο InfoCom Social Media World 2014!

Ημ/νία: 27 Ιουνίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Φέτος ήταν η τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση του InfoCom Social Media World και χαίρομαι που ήμουν παρών και στις τρεις σπουδαίες αυτές διοργανώσεις. Πολύς κόσμος και σύμφωνα με το InfoCom.gr βρέθηκαν χθες στο Divani Caravel περίπου 2.800 επισκέπτες, μίλησαν 72 ομιλητές και διοργανώθηκαν 20 workshops.

InfoCom Social Media World

Έφτασα στο χώρο του συνεδρίου περίπου στις 09:00 και παρακολούθησα τις ενότητες 1,3 και 4 του InfoCom Social Media World, καθώς επίσης και την ενότητα 2 του InfoCom e-Business World.

1η ενότητα του InfoCom Social Media World

InfoCom Social Media World sotiropoulou

Από την 1η ενότητα του InfoCom Social Media World ξεχώρισα τις παρουσιάσεις των εξής ομιλητών:

– Ξένια Κούρτογλου από τη Focus Bari
– Νίκη Σωτηροπούλου από τη Publicis Hellas S.A.
Γιώργος Γεωργατζής από τη Bakers Digital

Η Ξένια μας μίλησε με αριθμούς για την online χρήση των Social Media από τους Έλληνες χρήστες και τη διαδικτυακή συμπεριφορά των παιδιών, συμπεράσματα τα οποία έχουν προκύψει από έρευνες της Focus Bari. Στη συνέχεια, η Νίκη μας τόνισε πως σημασία δεν έχει ο αριθμός των Facebook likes μιας σελίδα, αλλά το engagement με τους χρήστες της, και επίσης μας μίλησε για τη συνεχή μείωση της απήχησης. Τέλος, ο Γιώργος μας έδωσε πολλούς αριθμούς για τη γενική χρήση των Social Media, αλλά και για κάθε Κοινωνικό Μέσο ξεχωριστά.

2η ενότητα του InfoCom e-Business World

InfoCom e-Business World

Καθότι δεν είμαι fan των panels, αποφάσισα να παρακολουθήσω τη 2η ενότητα του InfoCom e-Business World χωρίς να γνώριζα τι με περίμενε. Εκεί ξεχώρισα δύο ομιλίες, αυτές των Κατερίνα Καραγιάννη από την UXlab και Γιώργο Σωτηρόπουλο τη Linkwise .

Η Κατερίνα μίλησε για 10 μύθους του UX, ή αλλιώς του User Experience, και πώς το μπερδεύουν οι άνθρωποι με το UI, ή αλλιώς το User Interface. Ο Γιώργος μίλησε με τη σειρά του για 5 μύθους του Affiliate Marketing, και πώς οι άνθρωποι το συνδυάζουν μονάχα με τα eshops, κάτι το οποίο δεν ισχύει σε τέτοιο βαθμό.

3η ενότητα του InfoCom Social Media World

InfoCom Social Media World isMOOD

Επιστροφή στη θεματολογία των Social Media και η 3η ενότητα του συνεδρίου ήθελε τα δεδομένα σε χάος να μπαίνουν σε τάξη. Στην ενότητα αυτή ξεχώρισα τις ομιλίες των Παναγιώτη Καζάνη από τη BaaS και Χρήστο Κουνάβη από την isMOOD.

Ο Παναγιώτης μας μίλησε για την ανάγκη μετάλλαξης της online παρουσίας των επιχειρήσεων στα Social Media σε social παρουσία, καθώς επίσης αναφέρθηκε και στο success story της εταιρίας του στο Facebook. Ο Χρήστος μας μίλησε για τις υπηρεσίες που προσφέρει η isMOOD και πώς μπορεί μια επιχείρηση να αξιοποιήσει τα δεδομένα που προκύπτουν από τις συζητήσεις των χρηστών στα Social Media.

4η ενότητα του InfoCom Social Media World

InfoCom Social Media World akratopoulos

Στο σημείο αυτό είχαν περάσει αρκετές ώρες, η κούραση ήταν μεγάλη, όμως οι ομιλίες ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες για να μας κρατήσουν εκεί. Στην ενότητα αυτή ξεχώρισα τις ομιλίες των Χρήστο Ακρατόπουλο από την 3sixtycom και Βασίλη Βέλκο από το Kariera.gr.

Ο Χρήστος δουλεύει στην εταιρία η οποία διαχειρίζεται τα Social Media της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου και μας μίλησε για τη στρατηγική και τα νούμερα για την πορεία των Social Media πριν και κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2014. Ο Βασίλης μας μίλησε για το πώς μπορούν οι χρήστες με την αξιοποίηση των Social Media, και κυρίως του LinkedIn, να βρουν δουλειά.

Απολογισμός Συνεδρίου

Πέρασαν 9 ολόκληρες ώρες προτού φύγω από το Divani Caravel, σκεπτόμενος τι θα μπορούσα εγώ με τη σειρά μου να αλλάξω στο Social Media Life για να γίνει πιο social, μετά τις πολλές ομιλίες των ανθρώπων από agencies και μη. Κατά τη διάρκεια των ωρών αυτών συνάντησα πολλούς γνώριμους ανθρώπους από χώρους όπως το marketing και τα Social Media φυσικά, συζήτησα μαζί τους και γνώρισα κάποιους ακόμη. Οι ευκαιρίες για networking ήταν εξαιρετικές! Ανυπομονώ για το 4ο InfoCom Social Media World!

Υ.Γ. Το παγωτό του Δεληολάνη ήταν νόστιμο και δροσιστικό. Όσοι δε δοκιμάσατε, χάσατε!

Υ.Γ.2 Κατεβάστε τις παρουσιάσεις όλων των ομιλητών των δύο Συνεδρίων εδώ και εδώ.

Υ.Γ.3 Αναμένετε όλες τις χθεσινές ομιλίες στο YouTube κανάλι του InfoCom World!

Υ.Γ.4 Κάποιες εικόνες πάρθηκαν μέσω Twitter από εδώ, εδώ και εδώ.

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑