Τι απέδειξε το Instagram πείραμα Lovematically των αμέτρητων Likes;

Ημ/νία: 17 Φεβρουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ο Rameet Chawla είναι ιδρυτής και CEO της Fueled, μιας εταιρίας η οποία δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη mobile εφαρμογών. Ο Rameet διαθέτει Instagram λογαριασμό, όταν μία μέρα ρωτήθηκε από ένα φίλο του γιατί δεν έκανε like στην τελευταία φωτογραφία που εκείνος είχε ανεβάσει.

Lovematically instagram likes

Το Instagram λειτουργεί με τέτοιον τρόπο, ώστε αν κάποιος δεν κάνει σχόλιο ή like σε μια φωτογραφία ενός χρήστη τον οποίον ακολουθεί, τότε σημαίνει είτε ότι δε μπήκε την κατάλληλη χρονική στιγμή στην αρχική σελίδα της εφαρμογής και δεν είδε τη φωτογραφία, είτε ότι απλά την προσπέρασε. Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες.

Ο Rameet τότε κατάλαβε πως το Like έχει μεγάλη δύναμη και πως μπορεί και ευχαριστεί τους χρήστες. Σκέφτηκε, λοιπόν, να κάνει ένα πείραμα, το οποίο ονόμασε Lovematically και μέσω του οποίου θα γινόταν αυτόματα like σε όλες τις φωτογραφίες οι οποίες εμφανίζονταν στην αρχική σελίδα του Instagram λογαριασμού του.

Πράγματι, το πείραμα υλοποιήθηκε με επιτυχία και έδειξε πως αν ένας χρήστης κάνει παντού like, τότε έχει πολλαπλά οφέλη. Μετά από 3 μήνες, ο Rameet δέχεται καθημερινά περίπου 30 νέους followers, έχοντας συνολικά πάνω από 2.700 followers. Πριν το πείραμα, μία φωτογραφία ή ένα βίντεο του Rameet κατάφερνε να συλλέξει περίπου 35 likes, κάτι το οποίο άλλαξε σε τριψήφιο νούμερο (πάνω από 100 likes) μετά το πείραμα.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις online ενέργειες των χρηστών, είχαν οι πραγματικές ενέργειες των ανθρώπων. Όπως ισχυρίζεται ο Rameet, έτυχε να τον αναγνωρίσει κάποιος άγνωστος στο δρόμο, να τον συγχωρήσει ένας φίλος του για το γεγονός ότι δίνει υπερβολική αγάπη στις φωτογραφίες του, ακόμη και να τον καλέσουν σε τρία διαφορετικά πάρτι.

Το κορυφαίο απ’όλα ήταν η αντίδραση μιας πρώην σχέσης του Rameet, η οποία του ζήτησε να την κάνει unfollow ή να σταματήσει να κάνει like σε όλες τις φωτογραφίες της. Μάλιστα, του είπε πως μπορεί να παίζει με τα υπόλοιπα κοριτσάκια, αλλά όχι με εκείνη. Αυτό ήταν και το γεγονός το οποίο απέδειξε πόσο μεγάλη δύναμη μπορεί να αποκτήσει ένα like. Ο Rameet είχε καταλάβει πως το like δεν είναι απλώς το διπλό πάτημα σε μια φωτογραφία. Είναι κάτι πολύ παραπάνω.

Αυτή τη στιγμή, το Instagram έχει μπλοκάρει το Lovematically και τον τρόπο με τον οποίο κάνει likes όλες τις φωτογραφίες, κάτι στο οποίο ο Rameet προσπαθεί να βρει λύση και να επιστρέψει στο πείραμα του.

Πηγή: Forbes

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑