Πώς μπορώ να κάνω απενεργοποίηση ή διαγραφή ενός Google+ λογαριασμού;

Ημ/νία: 13 Ιανουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

28

Μετά τη δημιουργία του Google+ από τη Google, η εταιρία έχει προσπαθήσει πολλές φορές με το «έτσι θέλω» να επιβάλει το Κοινωνικό της Δίκτυο στους χρήστες όλων των υπηρεσιών της. Παρόλο που πιστεύω πως αποτελεί μία πολύ καλή λύση για social υπηρεσίες, πολλοί χρήστες δεν το πιστεύουν και προτιμούν να χρησιμοποιούν άλλα Κοινωνικά Δίκτυα, όπως το Facebook για παράδειγμα, ό,τι πιο κοντινό στο Google+.

how to delete google plus profile

Γιατί, λοιπόν, να έχει κανείς ένα κοινωνικό προφίλ το οποίο δε χρησιμοποιεί;

Διαδικασία διαγραφής Google+ λογαριασμού

google plus how to delete account

Για τη διαγραφή ενός Google+ προφίλ, αρκεί ο χρήστης να επισκεφθεί το σύνδεσμο διαγραφής, να επιλέξει την επιλογή στο τέλος της σελίδας και να πατήσει «Κατάργηση των επιλεγμένων υπηρεσιών».

Όπως θα παρατηρήσετε, η σελίδα αναφέρει διάφορες υπηρεσίες οι οποίες επηρεάζονται από ένα Google+ προφίλ, όπως είναι για παράδειγμα ένας YouTube λογαριασμός ή μία Google+ σελίδα. Μία Google+ σελίδα είναι δυνατόν να χαθεί αν δεν υπάρχει άλλος manager σε αυτή πέραν του χρήστη ο οποίος θα διαγράψει το λογαριασμό του, όχι όμως και ένας YouTube λογαριασμός. Στην τελευταία περίπτωση, απλώς θα επανέλθει το παλιό username του χρήστη αντί για το όνομα που είχε στο Google+.

Η διαγραφή ενός Google+ λογαριασμού αφορά μονάχα αυτόν και όχι ολόκληρου του Google λογαριασμού. Αυτό σημαίνει πως ένας YouTube ή Gmail λογαριασμός δε διαγράφονται με τη διαγραφή του Google+ προφίλ.

Μετά τη διαγραφή, κάθε χρήστης μπορεί να ανοίξει ξανά λογαριασμό όποτε το επιθυμήσει, αρκεί να κάνει μια επίσκεψη στο Κοινωνικό Δίκτυο.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑