Facebook: Ουπς! Κατά λάθος διαρροή 6 εκατ. email και κινητών τηλεφώνων

Ημ/νία: 22 Ιουνίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Όταν έχεις να κάνεις με ένα τόσο πολύπλοκο σύστημα όσο είναι το Facebook, έχοντας ίσως και εκατομμύρια διαφορετικές παραμέτρους για όλες αυτές τις λειτουργίες που προσφέρει, ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος πως κάτι δε θα πάει στραβά. Ένα τεχνικό σφάλμα (bug) κατάφερε και κοινοποίησε πληροφορίες επικοινωνίας, όπως email και αριθμό κινητού τηλεφώνου, έξι εκατομμυρίων λογαριασμών του Facebook!

facebook dislike

Με μία απλή εξήγηση, έγινε κατά λάθος συνεργασία δύο διαφορετικών λειτουργιών. Η μία από αυτές είναι η λειτουργία για download των πληροφοριών ενός Facebook λογαριασμού και η άλλη είναι η λειτουργία κατά την οποία το Facebook δέχεται λίστες επαφών από μέλη και ύστερα τους συνδέει ως «χρήστες οι οποίοι μπορεί να γνωρίζονται».

Παρατηρήθηκε λοιπόν, πως όταν μερικοί χρήστες κατέβασαν τις πληροφορίες του λογαριασμού τους, μέσα σε αυτές υπήρχαν και πληροφορίες όπως το email ή ο καταχωρημένος αριθμός κινητού τηλεφώνου, χρηστών οι οποίοι δεν ήταν φίλοι με εκείνους. Για την ακρίβεια, υπήρχε κάποια σύνδεση που είχε κάνει το Facebook μεταξύ τους, όμως δεν ήταν φίλοι, ίσως ήταν γνωστοί. Ίσως και όχι.

Ευτυχώς, ένας προγραμματιστής εντόπισε το σφάλμα και ενημέρωσε το Facebook μέσω του προγράμματος White Hat και είχαμε καλό τέλος. Όσοι χρήστες συμμετείχαν στο σφάλμα αυτό, έχουν ειδοποιηθεί μέσω email.

Πηγή: Facebook Security

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑