Facebook: Συνεργασία με Cisco για πρόσβαση σε WiFi μέσω check-in

Ημ/νία: 11 Μαΐου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Είχαμε ακούσει παλαιότερα για διάφορους πειραματισμούς που έκανε το Facebook σε routers για πρόσβαση στο WiFi με αξιοποίηση ενός Facebook λογαριασμού. Οι πειραματισμοί φαίνεται πως πέτυχαν, αφού η Cisco Meraki παρουσίασε σε router της μία νέα υπηρεσία με ονομασία «Presence».

Facebook WiFi Cisco

Το Facebook Wi-Fi λοιπόν είναι μία λειτουργία κατά την οποία ο χρήστης πρέπει να κάνει check-in στη Facebook Σελίδα του μαγαζιού στο οποίο βρίσκεται, για να αποκτήσει πρόσβαση στο WiFi. Αυτό θα γλιτώσει αρκετούς καταστηματάρχες από το να χρεώνουν το WiFi, κάτι που δεν έχω δει προσωπικά να συμβαίνει στην Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η ιδιωτικότητα των χρηστών και σύμφωνα με τη Cisco Meraki τα routers δε συλλέγουν καμία προσωπική πληροφορία των χρηστών από τους Facebook λογαριασμούς τους.

Για τους πιο παραδοσιακούς χρήστες, τα routers δεν παύουν να έχουν την απλή λειτουργία με πρόσβαση στο WiFi μέσω ενός απλού κωδικού, ο οποίος δίνεται από τον καταστηματάρχη.

Πηγή: Los Angeles Times

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑