Twitter #Music: Η νέα υπηρεσία μουσικής του Twitter διαθέσιμη μέσω web και iOS

Ημ/νία: 18 Απριλίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Τελικά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, αν και λίγο καθυστερημένα. Το όνομα της νέας υπηρεσίας για μουσική του Twitter είναι #Music.

Twitter και μουσική τα πάνε πολύ καλά είναι η αλήθεια και αυτό το φανερώνουν οι αριθμοί. Πολλοί από τους χρήστες με τους περισσότερους followers ανήκουν στη μουσική βιομηχανία και επίσης οι μισοί χρήστες του Twitter ακολουθούν τουλάχιστον έναν καλλιτέχνη. Το αποτέλεσμα είναι να διακινείται πολλή μουσική στο συγκεκριμένο Κοινωνικό Δίκτυο.

Σχετικά με την υπηρεσία #Music, αυτή είναι διαθέσιμη προς το παρόν μέσω web και μέσω iOS εφαρμογής στις χώρες Η.Π.Α., Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Υπάρχουν σχέδια για επέκταση σε Android και φυσικά για επέκταση σε περισσότερες χώρες (λογικά και σε Ελλάδα) πέραν των προηγούμενων.

twitter music

Στα ενδότερα της υπηρεσίας, οι χρήστες μπορούν να συνδέουν τους Twitter λογαριασμούς τους και να ανακαλύπτουν νέα μουσική. Ο τρόπος ποικίλλει. Έχουν δύο επιλογές για προβολή γενικού περιεχομένου στο Twitter, όπως είναι οι popular για δημοφιλή μουσική και Trending για αναδυόμενους καλλιτέχνες και δύο επιλογές για προβολή προσωπικού περιεχομένου, όπως είναι οι Suggested για μουσική βάσει των καλλιτεχνών και χρηστών που ακολουθεί ο χρήστης και #NowPlaying για προβολή τραγουδιών με το συγκεκριμένο hashtag από τους χρήστες τους οποίους ακολουθεί ο χρήστης.

Οι χρήστες μπορούν μέσω της υπηρεσίας να ακολουθούν εύκολα λογαριασμούς καλλιτεχνών, ακόμη και να τους αναζητούν μέσω του αντίστοιχου εικονιδίου. Ωραία λειτουργία αποτελεί εκείνη η οποία επιτρέπει στο χρήστη να ακούσει καλλιτέχνες τους οποίους ακολουθεί ένας άλλος καλλιτέχνης, αφού επισκεφθεί το προφίλ του.

twitter music

Η υπηρεσία #Music συνεργάζεται με τρεις (μέχρι στιγμής) υπηρεσίες: iTunes, Rdio και Spotify. Μέσω του iTunes, οι χρήστες μπορούν και ακούν previews τραγουδιών, ενώ με τις υπηρεσίες Rdio και Spotify μπορούν και ακούν ολόκληρα τα τραγούδια. Το κακό είναι πως οι δύο τελευταίες υπηρεσίες δεν είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την υπηρεσία, αν και θα διαπιστώσετε όπως κι εμείς πως είναι κάπως κενή από περιεχόμενο. Ο λόγος φυσικά είναι επειδή δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα, όμως μερικές λειτουργίες της μπορεί να είναι διαθέσιμες, όπως για παράδειγμα η επιλογή Suggested, αν ο χρήστης ακολουθεί άλλους χρήστες από τις χώρες στις οποίες η υπηρεσία #Music είναι διαθέσιμη και οι χρήστες αυτοί παράλληλα ασχολούνται με τη μουσική.

Πηγή: Twitter Blog, The Verge

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑