Πατέρας αναλαμβάνει δράση μέσω Facebook για τον εκφοβισμό του γιου του

Ημ/νία: 16 Απριλίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Όταν είσαι γονιός και το παιδί σου πέφτει θύμα ενός νταή και οι τοπικές αρχές δεν κάνουν κάτι γι’αυτό, τότε αναλαμβάνεις εσύ δράση και το Facebook είναι ένα μέσο το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει.

Ο Matthew Bent είδε το μικρό γιο του Shiloh να δέχεται τρεις φορές επίθεση από νταήδες σε σχολική περιφέρεια και αφού απευθύνθηκε στους αρμόδιους, εκείνοι δεν τον βοήθησαν. Το bullying ή αλλιώς ο εκφοβισμός των παιδιών είναι ένα σοβαρό θέμα, γι’αυτό και ο Matthew Bent έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

facebook anti bullying

Ο πατέρας ανέβασε μια φωτογραφία στο Facebook στεκούμενος πίσω από το γιο του μαζί με ένα μήνυμα:

«Στέκομαι πίσω από το γιο μου στη μάχη ενάντια στο Bullying. Σας παρακαλώ κάντε Like και Share για να στείλετε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα ότι το Bullying πρέπει να σταματήσει τώρα! Πείτε στις σχολικές περιφέρειες ότι το να κάνουν τα στραβά μάτια και να προστατεύουν τους νταήδες είναι λάθος.

Ντροπή στις σχολικές περιφέρειες της Kaukauna για την προστασία ενός νταή στο σχολείο τους!»

Η φωτογραφία αυτή έγινε αμέσως viral με περίπου 460.000 Likes και 470.000 Κοινοποιήσεις. Τι πέτυχε ο γονιός αυτός; Αρχικά να αφυπνίσει τους υπόλοιπους γονείς για το πρόβλημα, να κάνει δυσφήμιση σε ένα σχολείο παρουσιάζοντας το πρόβλημα και ίσως να μειώσει λίγο το Bullying στη συγκεκριμένη περιοχή της Kaukauna, όπως αναφέρει ο γιος του. Όλα αυτά, μέσα από ένα Κοινωνικό Δίκτυο!

Πηγή: Mashable

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑