Φουντώνουν οι φήμες για το Twitter Music, την εφαρμογή του Twitter καθαρά για μουσική

Ημ/νία: 16 Μαρτίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Εκεί που προσπαθούμε να χωνέψουμε το γεγονός πως το Facebook θα χρησιμοποιήσει hashtags, το Twitter φαίνεται πως είναι έτοιμο να εξαπολύσει απάντηση σε άλλον τομέα, αυτόν της μουσικής.

Οι φήμες έχουν φουντώσει για τα καλά και κάνουν λόγο για μία εφαρμογή με ονομασία Twitter Music, η οποία ίσως κάνει την εμφάνιση της μέχρι το τέλος Μαρτίου στις iOS συσκευές. Η εφαρμογή θα είναι αυτόνομη και θα επιτρέπει σύνδεση μέσω Twitter λογαριασμού και όχι μόνο, φέρνοντας έτσι περισσότερο κόσμο στην υπηρεσία.

Η εφαρμογή Twitter Music θα χρησιμοποιεί την υπηρεσία SoundCloud για αναπαραγωγή τραγουδιών και θα έχει την ικανότητα να προτείνει στους χρήστες προσωπικές επιλογές τραγουδιών βάσει και των καλλιτεχνών που ακολουθούν στο Twitter.

Τέλος, στο User Interface θα δούμε λογικά 4 καρτέλες να κυριαρχούν, οι οποίες θα είναι οι εξής:

  • Suggested – Θα προτείνει τραγούδια και καλλιτέχνες βάσει των καλλιτεχνών που ακολουθεί ο χρήστης στο Twitter, αλλά και των καλλιτεχνών που ακολουθούν χρήστες τους οποίους ακολουθεί ο χρήστης.
  • #NowPlaying – Θα εμφανίζει τραγούδια (με μορφή συνδέσμου) τα οποία οι χρήστες που ακολουθεί ο χρήστης μοιράζονται με το συγκεκριμένο hashtag.
  • Popular – Θα εμφανίζει τα πιο δημοφιλή τραγούδια από την εφαρμογή We are Hunted, την οποία εξαγόρασε πρόσφατα το Twitter.
  • Emerging – Θα εμφανίζει αναδυόμενη μουσική, ανερχόμενους καλλιτέχνες κλπ.

Υ.Γ. Η εικόνα προέρχεται από το Mashable.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.Πήγαινε με πάνω ↑