Το Instagram ξεπέρασε τους 100 εκ. ενεργούς χρήστες και το γιορτάζει με λίγη ιστορία

Ημ/νία: 27 Φεβρουαρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Οι φωτογραφίες συνεχίζουν να έχουν μεγάλη αξία στις μέρες μας και αυτό φαίνεται από τη δημοφιλή εφαρμογή Instagram και το κατόρθωμα της, ύστερα από περίπου δυόμιση χρόνια, να ξεπεράσει τους 100 εκ. ενεργούς μηνιαία χρήστες. Μεγάλο νούμερο για μία εφαρμογή η οποία χρησιμοποιείται κυρίως μονάχα από κινητές συσκευές, όσον αφορά τουλάχιστον τη λήψη φωτογραφιών.

Ο Kevin Systrom, συνιδρυτής του Instagram, θέλησε να γιορτάσει το κατόρθωμα αυτό με λίγη ιστορία από το ξεκίνημα του Instagram, τότε που η εταιρεία δεν είχε τα δικά της γραφεία και απαρτιζόταν από μονάχα δύο άτομα, τους ιδρυτές της.

Ήταν Οκτώβριος του 2010, σε μία κρύα νύχτα όπου οι δύο προγραμματιστές δούλευαν με τα μπουφάν πάνω από τους υπολογιστές τους για το Instagram. Μισό μίλι παραπέρα γινόταν ένας αγώνας Baseball και ο θόρυβος από τους οπαδούς και την όλη κατάσταση που επικρατούσε, έφτανες έως τα αυτιά των δύο προγραμματιστών, κυρίως λόγω της κακής μόνωσης του κτιρίου.

Τότε το Instagram είχε μερικές χιλιάδες ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο και οι δύο προγραμματιστές αναρωτήθηκαν αν μπορούσαν να μάθουν τι συνέβαινε στον αγώνα μέσω της δικής τους εφαρμογής. Ο Mike Krieger, ο δεύτερος συνιδρυτής του Instagram, έγραψε τα σωστά φίλτρα και τότε οι δύο προγραμματιστές είδαν με έκπληξη και ευχαρίστηση πως στο Instagram υπήρχαν πολλά και διαφορετικά πλάνα του αγώνα σε μορφή φωτογραφιών.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά όπου οι δύο ιδρυτές του Instagram κατάλαβαν τη δύναμη της εφαρμογής την οποία είχαν δημιουργήσει. Κατάλαβαν ότι οι φωτογραφίες μπορούν να ενώσουν τους ανθρώπους και παράλληλα να τους ενημερώσουν για το τι γίνεται σε όλο τον κόσμο. Τότε η εφαρμογή είχε μόλις λίγες χιλιάδες ενεργούς χρήστες, σήμερα πάνω από 100.000.000.

Πηγή: Instagram Blog

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.Πήγαινε με πάνω ↑