Η Bytedance θέλει να ταράξει τα νερά με μία νέα υπηρεσία messaging

Ημ/νία: 24 Μαΐου 2019 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Η Bytedance, η εταιρεία που μας έδωσε τη δημοφιλή εφαρμογή σύντομων βίντεο, TikTok, ανακοίνωσε μία νέα υπηρεσία messaging, σε μία προσπάθεια να κερδίσει χρήστες από την αντίπαλη πλατφόρμα WeChat της Tencent.

Το Feiliao είναι διαθέσιμο σε iOS και Android, προσφέροντας χαρακτηριστικά chat και κλήσεων, μαζί με ειδικά εφέ και stickers για την κάμερα, όπως και μία λειτουργία πληρωμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι εστιάζει έντονα στα forums, προτρέποντας τους χρήστες να μπαίνουν σε groups που έχουν ως θέμα τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι τους, ως τρόπο γνωριμίας με περισσότερο κόσμο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το Feiliao θα φέρει πιο κοντά ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, κάνοντας τις ζωές τους πιο πλούσιες και ενδιαφέρουσες.

Η κυκλοφορία συμπίπτει με το στόχο της Bytedance να επεκτείνει τη γκάμα των social media εφαρμογών της, και να επαναλάβει την επιτυχία του TikTok, που παρέμεινε ως η εφαρμογή με τα περισσότερα downloads από το AppStore της Apple για πέντε συνεχή τρίμηνα.

Τον Ιανουάριο, η εταιρεία διέθεσε την εφαρμογή messaging Duoshan σε μία εκδήλωση στο Πεκίνο. Εκείνη την περίοδο, οι αναλυτές έκριναν αυτή την κίνηση ως πρόκληση για το WeChat, παρά τις διαμαρτυρίες από τους ιθύνοντες της Bytedance ότι στόχευαν σε διαφορετικό κοινό από τον ανταγωνιστή τους.

Ετικέτες: , , , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑