Τα 4 νέα χαρακτηριστικά του Viber

Ημ/νία: 25 Οκτωβρίου 2018 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να μην ενημερώνουμε τακτικά τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε αναβάλλοντας διαρκώς τη λήψη ενημερώσεων για μια επόμενη στιγμή. Όμως έτσι χάνουμε τις βελτιωμένες λειτουργίες και τα νέα συναρπαστικά χαρακτηριστικά που στοχεύουν να εμπλουτίσουν την εμπειρία των χρηστών. Επιπλέον, οι ενημερωμένες εκδόσεις βελτιώνουν την απόδοση, τη σταθερότητα και την ασφάλεια των εφαρμογών που «τρέχουν» στα κινητά μας και κάνουν τη χρήση τους ασφαλέστερη.

Το τελευταίο διάστημα, κάθε ενημέρωση του Viber μας φέρνει περισσότερα εργαλεία για αποτελεσματικότερη, πιο εύκολη και -φυσικά- δωρεάν επικοινωνία. Αν δεν έχετε κατεβάσει ακόμα την τελευταία έκδοση του Viber, δείτε παρακάτω μια περίληψη των νέων χαρακτηριστικών που προσφέρονται και θα διαπιστώσετε πώς το Viber αλλάζει τα δεδομένα στην επικοινωνία.

  1. Viber CommunitiesKοινότητες για όλους

Το Viber παρουσιάζει ένα ακόμη απίθανο χαρακτηριστικό. Τώρα ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει την δική του Κοινότητα – Viber Community. Tα Viber Communities είναι ομαδικές συνομιλίες στις οποίες μπορεί να συμμετέχει απεριόριστος αριθμός χρηστών. Σε ένα Viber Community οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν μηνύματα και να αλληλεπιδρούν, απολαμβάνοντας περισσότερα και πιο βελτιωμένα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τις συνηθισμένες ομαδικές συνομιλίες. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη δική σας κοινότητα ακολουθώντας μερικά απλά βήματα. Πατήστε το κουμπί “Νέα Κοινότητα”, επιλέξτε τις επαφές που θέλετε να προσθέσετε σε αυτή και ορίστε ένα όνομα για την κοινότητά σας. Στην κοινότητά σας μπορείτε να μοιράζεστε απόψεις και ενημερώσεις για κοινά ενδιαφέροντα, όχι μόνο με τις επαφές σας, αλλά και με άλλους χρήστες αν το επιθυμείτε. Τα μέλη μιας κοινότητας μπορούν να αναλάβουν διαφορετικούς ρόλους διαχείρισης. Οι διαχειριστές έχουν στη διάθεσή τους μια πλούσια γκάμα εργαλείων για τη διασφάλιση της καλής λειτουργίας της κοινότητας και της ομαλής ροής της συζήτησης.

Δοκιμάστε το: Ανοίξτε το Viber και κάντε κλικ στη Δημιουργία νέου μηνύματος. Επιλέξτε Νέα Κοινότητα και ξεκινήστε.

Διατίθεται σε: Android και iOS

  1. Επεξεργασία μηνυμάτων

Το χαρακτηριστικό που όλοι θέλαμε και περιμέναμε! Είτε επειδή έχουμε την τάση να γράφουμε γρήγορα, είτε λόγω κακής ορθογραφίας, σε όλους μας έχει συμβεί να στείλουμε ένα γραπτό μήνυμα με λάθη. Για τις αναρτήσεις μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια παρόμοια επιλογή επεξεργασίας είναι διαθέσιμη, αλλά τα γραπτά μας μηνύματα έως τώρα ήταν αδύνατο να τροποποιηθούν. Κι όμως, τώρα το Viber μας επιτρέπει να διορθώσουμε και να τροποποιήσουμε τα μηνύματα που έχουν ήδη σταλεί και παραδοθεί. Ξεχάστε πια τα ατελείωτα μηνύματα που ξεκινούσαν με αστερίσκο για να εξηγήσουν τι πραγματικά θέλαμε να πούμε πιο πάνω. Απλά επιλέξτε το μήνυμα που χρειάζεται τροποποίηση και αλλάξτε το με ένα πάτημα.

Διατίθεται σε: Android και σύντομα θα είναι διαθέσιμο και για iOS.

  1. Μετάφραση

Σε μία από τις πρόσφατες ενημερώσεις, το Viber, η αγαπημένη εφαρμογή για ανταλλαγή μηνυμάτων θέλησε να ανταποκριθεί ακόμα περισσότερο στην ανάγκη των χρηστών για επικοινωνία χωρίς όρια. Έχουμε δει εργαλεία μετάφρασης σε διάφορες εφαρμογές, αλλά ποτέ πριν δεν είχε παρουσιαστεί εργαλείο μετάφρασης για μια ζωντανή συνομιλία, είτε ατομική, είτε ομαδική. Χάρη σε αυτό το χρήσιμο μικρό εργαλείο, με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείτε τώρα με μία κίνηση να συνομιλείτε άπταιστα με ανθρώπους που έχετε κοινά ενδιαφέροντα, ανεξάρτητα από τη γλώσσα που χρησιμοποιούν. Είτε αναζητάτε ταξιδιωτικές πληροφορίες σε κοινότητες, είτε προβληματίζεστε για τη συμπεριφορά της γάτας σας τον τελευταίο καιρό, μπορείτε να μοιραστείτε πληροφορίες με ανθρώπους από όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας μόνο τη μητρική σας γλώσσα. Ξεπεράστε το δυσάρεστο γλωσσικό εμπόδιο που σας περιόριζε στο παρελθόν, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσετε στην οθόνη σας άλλη μια εφαρμογή που να καταναλώνει μνήμη.

Δοκιμάστε το: Πατήστε παρατεταμένα πάνω σε ένα μήνυμα για να εμφανίσετε τις επιλογές μηνυμάτων. Επιλέξτε Μετάφραση. Το μήνυμα θα μεταφραστεί στη γλώσσα προεπιλογής του Viber, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε να μεταφραστεί σε μια άλλη γλώσσα.

Η Μετάφραση μηνυμάτων ήδη διαθέσιμη για Androids και προσεχώς θα διατίθεται και για iOS.

Δείτε εδώ τη σχετική απεικόνιση

https://drive.google.com/file/d/1471M7ef9sRAykwSrX8kXC0RF0v7XzRmv/view?usp=sharing

  1. Μη αναγνωσμένα μηνύματα

Για τους χρήστες του Viber για Desktop -ειδικά για εκείνους που χρησιμοποιούν την εφαρμογή κυρίως για επαγγελματικές επικοινωνίες- έρχεται ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο: αν λάβετε ένα μήνυμα ενώ είστε απασχολημένος και δεν μπορείτε να απαντήσετε, μπορείτε να το κρατήσετε στην κορυφή της λίστας μηνυμάτων σας για να το δείτε αργότερα. Περάστε το ποντίκι πάνω από την καρτέλα συνομιλίας, κάντε κλικ στο μικρό τρίγωνο και στη συνέχεια επιλέξτε: α) Προκαθορισμένη σειρά (για να κρατήσετε τις εισερχόμενες συνομιλίες με τη σειρά που έγιναν) ή β) Μη αναγνωσμένα μηνύματα στην κορυφή (ώστε το Viber να κρατά πάντα τα μηνύματα που δεν έχετε διαβάσει στην κορυφή, και συνεπώς να μην χάσετε σημαντικά νέα και ενημερώσεις από τους συναδέλφους σας ή γ) Σημειώστε όλα τα μηνύματα ως διαβασμένα – αν στο μεταξύ έχετε ενημερωθεί και δεν χρειάζεστε πλέον στην οθόνη συνομιλίας τα μηνύματα που δεν έχετε ανοίξει.

Κάθε ενημέρωση είναι σημαντική, εάν επιθυμείτε να δοκιμάσετε τις νέες λειτουργίες και τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά. Μοιραστείτε τις νέες λειτουργίες με τις κοντινές επαφές σας και τους συνεργάτες σας σε όλο τον κόσμο και επικοινωνήστε με έναν γρήγορο και ασφαλή τρόπο.

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον ΑρθρογράφοΠήγαινε με πάνω ↑