Συνέντευξη: Θάνος Φαλάγγας – Διευθυντής Marketing Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών ΟΤΕ

Ημ/νία: 17 Μαΐου 2018 | by Πέτρος Κυπραίος

0

H δράση #GrowYourBusiness της Cosmote δίνει τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, τα οποία στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που επικρατούν μπορούν να χαρίσουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού. Το πρόσφατο #GrowYourBusiness – Digital Training που έλαβε χώρα στη Ρόδο στις 18 Απριλίου, μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τα ψηφιακά εργαλεία που η κατάλληλη χρήση τους μπορεί να συμβάλλει με καταλυτικό τρόπο, ώστε μία επιχείρηση να αποκτήσει τα κατάλληλα εφόδια για να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά. Στο πλαίσιο της δράσης #GrowYourBusiness ο κύριος Θάνος Φαλάγγας, Διευθυντής Marketing Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ, μίλησε στον Πέτρο Κυπραίο εφ’ όλης της ύλης για τη φύση, αλλά και για τη δυναμική της συγκεκριμένης δράσης.

  1. Ποιες βασικές ανάγκες του επιχειρείν ήρθε να καλύψει το #GrowYourBusiness; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα Digital Training #GrowYourBusiness απευθύνεται σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες ανεξαρτήτως αν είναι πελάτες COSMOTE ή όχι. Έχει στόχο να τους βοηθήσει να γνωρίσουν καλύτερα τις δυνατότητες των ψηφιακών τεχνολογιών για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, να γίνουν πιο εξωστρεφείς.

Οι εκπαιδεύσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές για τους επαγγελματίες κάθε είδους, εφόσον φυσικά έχουν κλείσει θέση. Θέλουμε όλοι να έχουν πρόσβαση στα οφέλη και τις δυνατότητες της τεχνολογίας, να κάνουμε την καθημερινότητά τους καλύτερη.

  1. Ποιος είναι ο βαθμός διείσδυσης των ψηφιακών μέσων στις ελληνικές επιχειρήσεις, σήμερα;

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η χρήση των νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων είναι Νο1 προτεραιότητα στην Ελλάδα του σήμερα. Η χρήση των νέων τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών υιοθετείται πλέον από μεγαλύτερη μερίδα επιχειρηματικών κλάδων. Ολοένα και περισσότερο οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της χρήσης της τεχνολογίας στην καθημερινότητά τους για να ενισχύσουν την αποδοτικότητα τους. Ενέργεια, υγεία, τουρισμός και τεχνολογική ασφάλεια είναι μερικοί μόνο από τους τομείς που επενδύουν αυτή την στιγμή στην τεχνολογία και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things – ΙοΤ), αναζητώντας νέες προοπτικές και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ώστε να ανταπεξέλθουν στον εγχώριο αλλά και τον διεθνή ανταγωνισμό.

H ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, είναι η μεγάλη πρόκληση για τη χρονιά που διανύουμε. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας αναζητούν έντονα τεχνολογικές λύσεις που θα τις βοηθήσουν να αναπτυχθούν, να μειώσουν τα κόστη τους, να αυξήσουν την ευελιξία τους.

  1. Έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε ακόμα μέχρι τον πλήρη Ψηφιακό Μετασχηματισμό της αγοράς;

Η κρίση επηρέασε μεν τα τελευταία χρόνια την ελληνική επιχειρηματικότητα, μειώνοντας σε πολλές περιπτώσεις τις επενδύσεις των επιχειρήσεων, ταυτόχρονα όμως ανέδειξε τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες για βελτιωμένη λειτουργία, εξοικονόμηση πόρων και ανάπτυξη.

Η ανάγκη για εύρεση τρόπων μείωσης του κόστους, έχει στρέψει τις επιχειρήσεις στις νέες τεχνολογίες, όπως είναι για παράδειγμα το cloud, ενώ ταυτόχρονα τις ωθεί να προχωρήσουν και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ενδεικτικό της ανάγκης αυτής είναι οι χιλιάδες συμμετοχές που έχουμε δεχτεί στα δωρεάν σεμινάρια “Grow your Business – Digital Training”, που έχουμε υλοποιήσει σε 8 πόλεις Πανελλαδικά.

Ο Όμιλος ΟΤΕ, ως ο μεγαλύτερος επενδυτής στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα, συνεχώς αναβαθμίζει τις υποδομές των δικτύων νέας γενιάς και εισάγει νέες τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες, ανοίγοντας δρόμους για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Το μέλλον μας είναι ψηφιακό. Είναι πολύ σημαντικό, οι επιχειρήσεις να το κατανοήσουν και να προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε μην μείνουν πίσω στην εξέλιξη.

  1. Ποια είναι τα ψηφιακά μέσα και τα τεχνολογικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος μίας επιχείρησης, έτσι ώστε να λειτουργήσει πιο αποδοτικά;

Τα ψηφιακά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από μία επιχείρηση ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος και τη δραστηριότητά της. Το βέβαιο είναι ότι όλες οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τις λύσεις για το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών αναγκών τους από έναν πάροχο, ωστόσο την ίδια ώρα αναζητούν και άλλες πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως cloud, Ιnternet of Things και ασφάλεια (security) στα δεδομένα και την πρόσβαση τους. Στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις η ζήτηση σχετίζεται με ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις και καινοτόμες υπηρεσίες, που η εφαρμογή τους έχει ως απώτερο στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στον τελικό αποδέκτη, τους δικούς τους πελάτες.

Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθούν τα σεμινάρια #GrowYourBusiness, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις της digital εποχής, να γνωρίσουν τον κόσμο των social media, να ερευνήσουν τις καταναλωτικές συνήθειες. Ακόμη, μπορούν να μάθουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν όταν δημιουργούν το website της επιχείρησής τους, αλλά και το πώς λειτουργεί αποδοτικά το ηλεκτρονικό εμπόριο.

  1. Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού ως τώρα; Ποιοι είναι οι επόμενοι σταθμοί του #GrowYourBusiness για το 2018;

Σε διάρκεια σχεδόν ενός έτους, η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του GrowYourBusiness ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με πάνω από 2.000 επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο και Καλαμάτα. Σε όλες τις πόλεις που επισκεφτήκαμε δεχτήκαμε ιδιαίτερα θερμή υποδοχή, το κοινό έδειξε υψηλή ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και είχε ενεργή συμμετοχή στα σεμινάρια. Αυτό όμως που είχε τη μεγαλύτερη αξία για εμάς, ήταν το αίσθημα αλλαγής πλεύσης που εισπράξαμε από τους επιχειρηματίες που συμμετείχαν, οι οποίοι έφυγαν με όρεξη, έμπνευση, αισιοδοξία και κυρίως διάθεση να αξιοποιήσουν τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία στις επιχειρήσεις τους.

Μέσα στον Ιούνιο θα πάμε σε ακόμη δυο πόλεις της περιφέρειας, την Ξάνθη και την Λαμία, με στόχο να καλύψουμε ένα ακόμη σημαντικό μέρος των επιχειρήσεων της χώρας μας.

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑