Το Facebook επεκτείνει το νέο campus του και θέλει να αποκτήσει γείτονες

Ημ/νία: 10 Ιουλίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που το Facebook έλαβε το ok για να κατασκευάσει τα νέα του κεντρικά γραφεία, που σχεδιάστηκαν από τον Frank Gehry, στο Menlo Park της Καλιφόρνιας και δύο χρόνια από τότε που μεταφέρθηκε σ’ αυτά. Τώρα, θέλει και πάλι να… επεκταθεί, με σχέδια εντελώς αντίθετα από …απομονωμένες λύσεις όπως το campus-διαστημόπλοιο της Apple. Αντίθετα, το Facebook θέλει στο “Willow Campus” του να υπάρχει μεγαλύτερη πρόσβαση στο κοινό.

Το νέο campus έχει σχεδιαστεί για να μπορούν εκεί να ζουν στην περιοχή και άλλοι πέραν των εργαζομένων στο Facebook, παρέχοντας στέγασηκαταστήματα λιανικού εμπορίου και δυνατότητες μεταφορών, τόσο στην εταιρεία όσο και στους γείτονες.

facebook-campus

Η επίσημη κατάθεση του σχεδίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί αργότερα αυτό το μήνα, ενώ όπως σημειώνουν από το Facebook χαρακτηριστικά, μέρος του οράματός τους είναι να δημιουργηθεί μία γειτονιά που να παρέχει υπηρεσίες που να χρειάζεται η κοινότητα. Σκοπεύουν να κατασκευάσουν περίπου 1.500 νέες κατοικίες και πολλά καταστήματα, όπως σούπερ μάρκετ, φαρμακεία κ.α, με στόχο να δημιουργηθούν χώροι προσιτής στέγασης, μία πραγματική γειτονιά κοντά στα headquarters της εταιρείας.

Η πρώτη φάση του project αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2021.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον ΑρθρογράφοΠήγαινε με πάνω ↑