O Mark Zuckerberg συναντά τον Πάπα Φραγκίσκο με ένα drone

Ημ/νία: 1 Σεπτεμβρίου 2016 | by Πρόδρομος Μελετιάδης

0

Τη Δευτέρα, o CEO του Facebook Mark Zuckerberg και η σύζυγός του Priscilla Chan, συναντήθηκαν με τον Πάπα Φραγκίσκο, στα πλαίσια του ταξιδιού του Zuckerberg στην Ιταλία, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα την περασμένη εβδομάδα, σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους. Μετά από συζήτηση για τη σημασία της σύνδεσης σε περιοχές που οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ο Zuckerberg παρουσιάστηκε στον Πάπα με ένα drone, το Aquila, ένα μοντέλο ηλιακής ενέργειας που έχει σαν σκοπό να δίνει πρόσβαση στο internet σε περιοχές του κόσμου που λείπει η συνδεσιμότητα.

untitled

Το drone Aquila, το οποίο έχει άνοιγμα φτερών πάνω από 113 πόδια – μεγαλύτερο από ένα Boeing 737 – μόλις ολοκλήρωσε την πρώτη επίσημη πτήση δοκιμής του αυτό το καλοκαίρι. Το drone θα πετάει για 90 ημέρες κατά περιόδους, καλύπτοντας περιοχές μέχρι 60 μίλια.

O Πάπας Φραγκίσκος μίλησε μαζί με τον Zuckerberg για το πώς να χρησιμοποιούν την τεχνολογία των επικοινωνιών πιο αποτελεσματικά με βασικούς αποδέκτες τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και να επικοινωνήσουν ένα μήνυμα ελπίδας ότι κάποιοι τους σκέφτονται και πως θέλουν να τους βοηθήσουν.

Α, και να μην ξεχάσουμε να σας ενημερώσουμε – μιλώντας για drones –  αν είστε κάτοχος ενός drone και θέλετε να βρείτε εγκεκριμένο service station στην Ελλάδα, ένα από τα πιο αξιόπιστα είναι αυτό της xlab.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης και Καινοτομίας σε διάφορα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ. Το όραμα του είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσω μιας ουσιαστικότερης επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων συνδυάζοντας τις γνώσεις που απέκτησε σπουδάζοντας Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ και συνεχίζει να αποκτά σε τομείς κοινωνικής ψυχολογίας κ.α. Είναι υπέρμαχος της χρήσης της συγχρονής τεχνολογίας και του digital marketing σε όλα τα επίπεδα δράσης social media , blogs, internet. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιδείξουν ηγετική συμπεριφορά και να επιτύχουν σε ότι αναλαμβάνουν αρκεί να έχουν συγκεκριμένο όραμα, να ακολουθούν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, να είναι ακέραιοι.



Πήγαινε με πάνω ↑