Προσωρινές και Ανώνυμες Εφαρμογές: Ποιο είναι το προφίλ των εφήβων; [Infographic]

Ημ/νία: 22 Ιουλίου 2016 | by Πρόδρομος Μελετιάδης

0

Ενώ τα social media μας έχουν δώσει περισσότερους τρόπους για να συνδεθούμε με τον υπόλοιπο κόσμο, ορισμένοι χρήστες – κυρίως οι έφηβοι – προτιμούν να κρατήσουν τις συνομιλίες τους ιδιωτικές και μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των γονιών τους. Αυτή η πληροφορία ανακαλεί στη μνήμη μας τις φήμες, ότι το Facebook «πάσχει» από την αδρανοποίηση των εφήβων. Αυτό αποδεικνύεται και από τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε το Facebook, δείχνοντας τους έφηβους να απομακρύνονται από αυτή την εφαρμογή και να προτιμούν άλλες –όπως το Snapchat – που η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι απολύτως ιδιωτική. 

Αυτή η έρευνα δείχνει ότι οι έφηβοι εκτιμούν την ιδιωτική τους ζωή πάνω από όλα.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι, ενώ οι έφηβοι θέλουν να κρατήσουν την ιδιωτικότητα τους σε ό, τι κάνουν, εκτίθενται από το περιβάλλον που είναι τοποθετημένοι, τη μεγαλύτερη παγκόσμια πλατφόρμα επικοινωνίας.

Αυτή η σύγκρουση οδήγησε μία μη-κερδοσκοπική οργάνωση, τη Rawhide, όπου  εξετάζει πως οι έφηβοι χρησιμοποιούν τις εφαρμογές που κρατάνε την ανωνυμία και την ιδιωτικότητα στην επικοινωνία τους και παρουσιάζει σε ποιους κίνδυνους είναι εκτεθειμένες και οι 2 πλευρές, γονείς –παιδιά.

rawhideinfo

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης και Καινοτομίας σε διάφορα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ. Το όραμα του είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσω μιας ουσιαστικότερης επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων συνδυάζοντας τις γνώσεις που απέκτησε σπουδάζοντας Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ και συνεχίζει να αποκτά σε τομείς κοινωνικής ψυχολογίας κ.α. Είναι υπέρμαχος της χρήσης της συγχρονής τεχνολογίας και του digital marketing σε όλα τα επίπεδα δράσης social media , blogs, internet. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιδείξουν ηγετική συμπεριφορά και να επιτύχουν σε ότι αναλαμβάνουν αρκεί να έχουν συγκεκριμένο όραμα, να ακολουθούν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, να είναι ακέραιοι.Πήγαινε με πάνω ↑