Οι μεγαλύτερες στιγμές στο Twitter για το 2015

Ημ/νία: 17 Δεκεμβρίου 2015 | by Δήμητρα Κατερέλου

0

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και αυτή την χρονιά, το Twitter κάνει τον απολογισμό του με τις στιγμές που συγκίνησαν αλλά και συγκλόνισαν μέσα στο 2015. Πάμε να δούμε ποια ήταν εκείνα τα hashtags που χρησιμοποιήθηκαν από τους χρήστες και έγιναν trending σε σύντομο χρονικό διάστημα.

twitter 2015

#ParisAttacks: Αδιαμφισβήτητα, η επίθεση στο Παρίσι συγκλόνισε όχι μόνο την Γαλλία αλλά ολόκληρο τον κόσμο, με τους χρήστες να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο hashtag είτε για να μεταδώσουν ζωντανά τι συμβαίνει εκεί, είτε για να δείξουν συμπαραστάση.

#BlackLivesMatter: Η χρήση του συγκεκριμένου hashtag έχει καθαρά κοινωνικό σκοπό. Μετά τις δολοφονίες μαύρων νεαρών στις ΗΠΑ από αστυνομικούς, οι χρήστες ευαισθητοποιήθηκαν και χρησιμοποιούν αυτό το hashtag για να συζητούν γύρω από τα δικαιώματά των μαύρων συνανθρώπων μας.

#MarriageEquality: Κυρίως στις ΗΠΑ και στην Ιρλανδία, οι χρήστες χρησιμοποίησαν αυτό το hashtag για να γιορτάσουν τη νομιμοποίηση των γάμων των ομόφυλων ζευγαριών.

#RefugeesWelcome: Οι χιλιάδες μετανάστες από τη Συρία είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί μέχρι και σήμερα όλα τα κοινωνικά δίκτυα και σίγουρα το Twitter. Ακτιβιστές και μη, δημιούργησαν το hashtag για να αγκαλιάσουν τους ταλαιπωρημένους Σύρους.

#IStandWithAhmed: Ο 14χρονος Mohammed Ahmed συνελήφθη στο Τέξας επειδή είχε πάρει μαζί του στο σχολείο το χειροποίητο ψηφιακό του ρολόι, όπου κάποιοι πίστεψαν ότι είναι βόμβα…Η φωτογραφία με τον έφηβο φορώντας χειροπέδες, έγινα viral σε χρόνο…dt!

Εθνικές εκλογές: Το Twitter αποτέλεσε το μέσο έκφρασης για τις υποψήφιες εκλογές σε Αργεντινή, Καναδά, Σινγκαπούρη, Ινδία, Βρεταννία, πόσο μάλλον και στην Ελλάδα…

#FIFAWWC: με 9 δισεκατομμύρια views, το hashtag του FIFA Women World Cup στο Καναδά, σίγουρα συγκαταλέγεται στα trendings για το 2015.

#PlutoFlyby: Οι απίστευτες εικόνες από την επιφάνεια του πλανήτη Πλούτωνα, χάρισαν στο hashtag περισσότερα από 1 εκατομμύρια tweets.

#TheDress: Ένα φόρεμα, διαφορετικός φωτισμός και 4,4 εκατομμύρια tweets είναι αρκετά για να μπεί ένα hashtag στην ετήσια λίστα με τα top hashtags.

@Caitlyn_Jenner : Από την δημιουργία του λογαριασμού της και μέσα σε 4 ώρες, απέκτησε 1 εκατομμύριο followers, σπάζοντας κάθε ρεκόρ! Η Caitlyn έκανε αλλαγή φύλου (αρχικά ήταν άνδρας) και πολλοί χρήστες θέλησαν να την υποστηρίξουν για το κουράγιο και το θάρρος να κάνει αυτή την κίνηση. Η υποστήριξη σαφώς αναγνωρίστηκε και από τον επίση λογαριασμό του Guinness World Records.

Πηγή: blog.twitter.com

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑